Foto: AP/Scanpix
Leģendārais krievu daiļslidotājs Jevgēņijs Pļuščenko šonedēļ Rīgā paredzētajās sacensībās uz ledus izies savā iespējami labākajā sportiskajā formā, jo tajās uzrādītais rezultāts būs izšķirošs cīņā par ceļazīmi uz nākamā gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, uzskata rīkotāji.

Kā apliecināja daiļslidošanas kluba "Kristal Ice" direktore Olga Kovaļkova, kura ir galvenā "Volvo Open" sacensību organizatore, visas formalitātes ir atrisinātas un Pļuščenko piedalīsies šonedēļ "Volvo" hallē paredzētajās sacensībās. Leģendārais sportists uz ledus izies ceturtdienas īsajā programmā un piektdienas izvēles programmā.

"Pļuščenko piesaistīšana mums kā sacensību rīkotājiem ir milzīgs panākums. Tas ir sasniegts tikai un vienīgi pašu spēkiem, jo neviens finansiāli mums palīdzēt nevēlas," izteicās Kovaļkova. "Lai arī "Volvo Open" rīkojam jau 22.reizi, gadu gaitā sevi pierādot kā vērienīgas sacensības, mums ir grūtības pat ar brīvprātīgo piesaistīšanu, jo visi prasa naudu."

Lai arī tāda līmeņa sportista kā Pļuščenko dalība sacensībās Latvijā ir ļoti rets notikums, tas sabiedrībā izpelnījies minimālu reklāmu. Arī to Kovaļkova skaidro ar finansiālo situāciju un līdzekļu trūkumu.

"Ja viņš nebūtu savā labākajā formā, Pļuščenko šajās sacensībās vienkārši nepiedalītos. Ņemot vērā, ka rezultāts viņam būs ļoti svarīgs, varam gaidīt iespējami labāko sniegumu," izcēla Kovaļkova, piebilstot, ka to pašu viņai personīgi apliecinājis arī sportista treneris Aleksejs Mišins.

Pļuščenko sacensībās Rīgā piedalīsies, lai iegūtu dalībai Soču olimpisko spēļu izvēles programmā nepieciešamos Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) punktus. Īsajā programmā krievu sportists minimumu jau izpildīja šī gada Eiropas čempionātā, taču izvēles programmā viņš to vēl nav izdarījis, jo savainojuma dēļ šajā programmā Eiropas meistarsacīkstēs nepiedalījās.

Sacensībās dažādās vecuma grupās startēs kopumā ap 500 sportistu. Rīkotāji prognozē, ka no "Volvo Open" sacensību dalībniekiem Soču Olimpiādē startēs vairāk nekā desmit daiļslidotāji.

Sacensības Rīgā notiks no ceturtdienas līdz svētdienai. Tās uz ārzemēm pārraidīs četri līdz pieci televīzijas kanāli.

Kā ziņots, pēc Turīnas Olimpiādes 2006.gadā Pļuščenko nolēma beigt profesionālo karjeru, bet vēlāk atgriezās, lai gatavotos startam 2010.gada Vankūveras spēlēs. Tagad Pļuščenko plāno beigt startēt pēc 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Krievu sportists 2006.gadā kļuva par olimpisko čempionu, bet 2002. un 2010.gadā viņš izcīnīja sudrabu. Par Eiropas čempionu viņš kļuvis septiņas reizes, par pasaules - trīs reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!