Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Norvēģijas distanču slēpotāja Heidi Venga svētdien nodrošināja uzvaru prestižajā seriālā "Tour de Ski", nosargādama pērn izcīnīto titulu.

"Tour de Ski" noslēdzošajā deviņu kilometru posmā, kurā pēdējie trīs kilometri bija jāveic pret kalnu pa kalnu slēpošanas trasi, Venga finišēja pēc 32 minūtēm un 31,3 sekundes un izcīnīja uzvaru.

Tikmēr otrā bija viņas tautiete Ingvilda Ūstberga, kura atpalika 48,5 sekundes. Pirms šī posma Ūstberga Vengu apsteidza vien par 1,8 sekundēm.

Savukārt trešo vietu izcīnīja amerikāniete Džesika Diginsa, kura finišā Vengai zaudēja divas minūtes un 23,2 sekundes.

Līdz ar uzvaru "Tour de Ski" Venga kļuvusi par Pasaules kausa kopvērtējuma līderi. Viņas kontā ir 1154 punkti, otro vietu ar 1087 punktiem ieņem Ūstberga, bet trešā ar 776 punktiem ir Diginsa.

Šīs nedēļas sākumā līderpozīciju zaudēja 610 punktus guvusī zviedriete Šarlote Kalla, kura arī izlēma "Tour de Ski" nepiedalīties, jo galvenais ir sekmīgi sagatavoties olimpiskajām spēlēm. Nedēļu viņa noslēgusi kopvērtējuma sestajā pozīcijā.

Vēlāk pēdējo posmu aizvadīs vīri, starp kuriem līderis ir šveicietis Dario Kolonja, kurš par vienu minūti un 14,4 sekundēm apsteidz Kazahstānas distanču slēpotāju Alaksandru Poltoraņinu, bet trešais ir pagājušās sezonas tūres čempions krievs Sergejs Ustjugovs, kurš atpaliek vienu minūti un 21,5 sekundes.

"Tour de Ski" seriālā startēja arī Latvijas vadošais distanču slēpotājs Indulis Bikše, taču viņš pirms priekšpēdējā posma izstājās.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007. gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!