Foto: AP/Scanpix

Norvēģijas distanču slēpošanas zvaigzne Peters Nurtugs ceturtdien izcieta piespriesto 50 dienu cietumsodu par pērn maijā dzērumā izraisīto autoavāriju.

Tiesa, slavenais atlēts sodu neizcieta cietumā, bet gan viņam tika piemērots mājas arests, kura laikā jānēsā elektroniskā sprādze ap kāju. Sodu Nurtugs izcieta maijā un jūnijā, paralēli turpat savās mājās arī trenējoties.

"Tas bija izaicinoši, taču tas netraucēja man turpināt trenēties," atzina Nurtugs.

Kā zināms, Nurtuga vadītā luksusa automašīna avarēja agrā pagājušā gada 4.maija rītā. Toreiz sportists pēc avārijas atstājis notikuma vietu, tomēr neilgi pēc tam tika aizturēts. Kaut sākotnēji Nurtugs noliedza nodarīto, vēlāk viņš atzinās.

Vēlāk oktobrī viņam tika piespriests 50 dienu cietumsods, kas vēlāk tika aizstāts ar tāda paša ilguma mājas arestu.

Pērn septembrī iznākušajā grāmatā par sportistu tika atklāts, ka slēpotāja asinīs pēc avārijas konstatētas 1,65 promiles alkohola. Viņa ātrums tobrīd bijis aptuveni 80-90 kilometri stundā, kaut tajā vietā bijis atļauts braukt vien ar 40 kilometriem stundā.

Pašlaik 29 gadus vecais slēpotājs grāmatā atklājis, ka dzēris neilgi pirms avārijas, kas notika netālu no viņa mājām Tronheimas pilsētā.

Nurtugs 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs ieguva divas zelta godalgas, tomēr pērnā gada Soču Olimpiādē 2010. un 2013.gada Pasaules kausa ieguvējs nespēja iegūt nevienu medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!