Foto: AFP/Scanpix
Titulētais Peters Nortugs piektdien nodrošināja Norvēģijas distanču slēpotājiem uzvaru pasaules čempionāta 4x10 kilometru stafetes sacensībās, turklāt šīs valsts slēpotāji pasaules meistarsacīkstēs triumfēja jau astoto reizi pēc kārtas.

Sacensības Norvēģijai iesāka Niklass Dīrheugs, Dīdriks Tensets un Annešs Glēšens, bet ceturtajā posmā trasē devās leģendārais Peters Nortugs, kurš izšķirošo izrāvienu veica pēdējā kalnu kāpumiņā, finišējot pēc stundas 34 minūtēm un 18,5 sekundēm.

Olimpiskā čempionvienība Zviedrija atpalika par 0,6 sekundēm, tiekot pie bronzas, bet trešo vietu ieguva Francija, kas pasaules čempionāta stafetes sacensībās pie godalgas tikusi pirmoreiz vēsturē.

Norvēģijas vīriešu komanda uzvarējusi 12 no pēdējiem 13 pasaules čempionātiem, kā arī guvusi astoto titulu pēc kārtas. Starp 1954. un 1966.gadu septiņos pasaules čempionātos pēc kārtas triumfēja PSRS dāmu slēpotājas.

Nortugs kļuvis par pirmo sportistu, kurš Fālunā notiekošajā pasaules čempionātā jau ieguvis trīs zelta godalgas, jo pirms tam bija labākais arī sprintā un komandu sprintā. Meistarsacīkstes svētdien noslēgsies ar sacensībām 50 kilometru distancē.

Nortugs tagad ieguvis jau 12. pasaules čempiona titulu karjerā, nostiprinoties trešajā vietā visu laiku labāko sarakstā. Viņš atpaliek vien no krievietes Jeļenas Valbes un savas tautietes Maritas Bjergenas, kura dienu iepriekš izcīnīja savu 14. pasaules čempiones titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!