Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) dalībnieku sapulce otrdien izvērtēja ziemas sporta veidu sportistu sasniegumus aizvadītājā sezonā un nosauca LOV A, B, C un „Soči 2014” sastāvus 2012./2013.gada sezonai, informē Latvijas Olimpiskā komiteja.

LOV A, B un C sastāvos tika uzņemti septiņu sporta veidu 39 pārstāvji, kas bija izpildījuši LOV atlases kritērijus 2011./2012.gada sacensību sezonā. Savukārt „Soči 2014” sastāvā tika iekļauti 11 sportisti.

A sastāvā iekļauti 11 sportisti – ātrslidotājs Haralds Silovs, bobslejisti Edgars Maskalāns, Daumants Dreiškens, Uģis Žaļims, Oskars Melbārdis, Intars Dambis, kamaniņu sportisti Andris Šics, Juris Šics, Inārs Kivlenieks, kā arī skeletonisti Martins Dukurs un Tomass Dukurs.

Tikmēr B sastāvā iekļuvuši 16 sportisti, un tie ir biatlonisti Andrejs Rastorgujevs, Edgars Piksons, bobsleja pārstāvji Raivis Broks, Helvijs Lūsis, Jānis Strenga, Arvis Vilkaste, kamaniņu sportisti Maija Tīruma, Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš, Andrejs Bērze, Uldis Logins, Riks Kristens Rozītis un Ulla Zirne, kā arī Jēkabs Saulītis un Roberto Puķītis no šorttreka.

C sastāvā vēl iekļauti Oskars Ķibermanis, Elvijs Kamšs, Kristaps Kalniņš, Raivis Voitkuns un Raivis Zīrups no bobsleja, kalnu slēpotājas Kristaps Zvejnieks, kamaniņu sportisti Rihards Lozbers, Kristens Putins, Imants Marcinkevičs, Kristaps Mauriņš, skeletoniste Lelde Priedulēna un šorttrekiste Ilze Urtāne.

„Soči 2014” sastāvā iekļuvuši 11 sportisti - Artūrs Koļesņikovs, Rolands Pužulis no biatlona, kalnu slēpotāji Miks Edgars Zvejnieks un vēl 1 sportistu nosauc Latvijas Slēpošanas savienība (LSS). Vēl tur ir kamaniņu sportisti Saiva Dambīte, Artūrs Dārznieks, divi slēpotāji, kurus nosauks LSS, skeletonists Dāvis Dreimanis un divi LSS nosauktie snovbordisti.

Sportistu līdzfinansējuma apjoms un kārtība tiks noteikti individuāli pēc mācību – treniņu darba tāmju, sacensību kalendāra un treniņu plānu iesniegšanas. Tuvākajā laikā ar attiecīgo sporta veidu federācijām tiks noslēgti līgumi, lai ar maija mēnesi varētu uzsākt finansēt A, B un C sastāvu sportistu gatavošanos nākamajai sacensību sezonai. Savukārt ”Soči 2014” sastāva sportisti tiks nodrošināti ar nepieciešamajiem medikamentiem traumu un saslimšanas gadījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!