Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Pagājušās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvēja un olimpiskā čempione slalomā Mikaēla Šifrina sestdien Kanādā pirmo reizi karjerā uzvarēja Pasaules kausa nobrauciena sacensībās.

22 gadus vecā amerikāņu slēpotāja sestdien bija labākā Leikluīzā notikušajās sacensībās, par 0,13 sekunžu tiesu apsteidzot Vācijas pārstāvi Viktoriju Rebensburgu, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Šveices kalnu slēpotāja Mišela Gisina.

Šifrinas slavenā tautiete Lindsija Vona, kura piektdienas nobrauciena sacensībās piedzīvoja nopietnu kritienu, sestdien bija atpakaļ un ierindojās 11. pozīcijā.

Zīmīgi, ka Šifrina Pasaules kausa nobrauciena sacensībās piedalījās vien ceturto reizi karjerā. Jau piektdien šajā disciplīnā viņa ieguva trešo pozīciju. Sestdien amerikāniete izcīnīja savu 33. uzvaru karjerā un otro šosezon.

Tikmēr vīriešu nobrauciena sacensībās Bīverkrīkā uzvarēja norvēģis Aksels Lunds Svindāls, kuram šajā disciplīnā tā bija ceturtā uzvara karjerā. Traumu dēļ Norvēģijas sportists Pasaules kausa sacensībās nebija uzvarējis jau kopš 2016. gada janvāra.

Sestdien Svindāls par 0,15 sekundēm apsteidza Beātu Foicu no Šveices, bet trešais palika vācietis Tomass Dressens, kurš pirmo reizi karjerā kāpa uz Pasaules kausa sacensību goda pjedestāla.

Sievietēm Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā ar 465 punktiem ir trīskārtējā pasaules un 2014. gada Soču olimpisko spēļu čempione slalomā Šifrina, kurai ar 316 punktiem seko Rebensburga. Tikmēr trešā ar 221 punktu ir slovākiete Petra Vlhova.

Savukārt kungiem Pasaules kausa līderpozīcijā ar 249 punktiem atrodas norvēģi Četils Jansruds, no kura tikai četrus punktus atpaliek Svindāls, bet trešais ar 208 punktiem ir Foics.

Svētdien dāmas Pasaules kausa ietvaros aizvadīs supergigantu, kamēr vīrieši - milzu slalomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!