Foto: AFP/Scanpix
Olimpiskie čempioni daiļslidošanā dejās uz ledus Jekaterina Bobrova un Dmitrijs Solovjovs pozitīvu dopinga analīžu dēļ izlaidīs gaidāmo pasaules čempionātu, atsaucoties uz anonīmu informācijas avotu, vēsta aģentūra "R-Sport".

Jekaterina Bobrova aģentūrai "R-Sport" vēlāk apstiprināja, ka pēc Eiropas čempionāta viņas analīzēs konstatēts aizliegtais preparāts meldonijs jeb mildronāts, ko ražo Latvijā.

Šāgada Eiropas čempionātā Bobrova un Solovjovs izcīnīja bronzas medaļas, taču pasaules meistarsacīkstēs, kas marta beigās sāksies Bostonā, solījās cīnīties par zeltu. Iepriekšējo sezonu pāris izlaida partnera traumas dēļ, bet Soču olimpiskajās spēlēs viņi palīdzēja Krievijas izlasei triumfēt komandu vērtējumā.

Krievijas izlasē Borovu un Solovjovu aizstās Aleksandra Stepanova ar Ivanu Bukinu, kuri pagājušā gada Eiropas čempionātā palika trešie.

Kā zināms, meldonijs jeb mildronāts kopš 1. janvāra ir iekļauts aizliegto preparātu sarakstā, jo ir pierādījumi, ka sportisti to lieto ar nolūku uzlabot savu sniegumu. Meldonija lietošanas gadījumā, ja nav saņemta īpaša atļauja, sportistiem draud diskvalifikācija līdz pat četriem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!