Par Latvijas čempioniem ziemas triatlonā nedēļas nogalē kļuva Oļegs Andrejevs no Daugavpils un Līga Glāzere no Vecpiebalgas, informē rīkotāji.

Foto galerija

Biķernieku kompleksajā sporta bāzē lieliskos laika apstākļos sev atbilstošās distancēs devās gan sportisti ar olimpisko spēļu pieredzi, gan četrgadīgi bērni, gan sportiski cilvēki, kas vēlējās pārbaudīt sevi, pierādīt savu varēšanu. Ziemas triatlonā iekļautie sporta veidi – skriešana, riteņbraukšana, slēpošana.

Sacensību sākumā starts tika dots pašiem mazākajiem sacensību dalībniekiem. Viņi sacentās duatlonā – skrēja un slēpoja. Bērnu sacensībām sekoja starts īsajā distancē, kurā sacentās juniori un seniori. Dalībnieki sacentās 3,4 km skriešanā, 7 km riteņbraukšanā un 7,1 km slēpošanā. Sacensības kulmināciju sasniedza, kad distancē devās ap simts garās distances dalībnieki, kuriem bija jāveic 5,1 km skriešana, 10,5 km riteņbraukšana un 9,3 km slēpošana. Absolūtajā vērtējumā vīriem ātrākais bija Oļegs Andrejevs no Daugavpils. Gandrīz 25 kilometrus garajā distancē ap 40 sekundēm viņam zaudēja labi zināmais biatlonists Oļegs Maļuhins, no kura tikai 10 sekundes atpalika trešās vietas ieguvējs Juris Damškalns no Talsiem. Sieviešu cīņas bija ne mazāk spraigas. Pirmā biatloniste Līga Glāzere no Vecpiebalgas, otrā Inga Dauškane no Rīgas, trešā Inese Zvirgzdiņa no Pļavinām.

"Jau pirmie lielākie ziemas triatlona mači Latvijā gan pulcēja sabiedrībā labi zināmus sportistus, gan sportiskā intriga bija līdz pašam finišam, gan dalībnieku pulks un vecuma amplitūda bija itin plaša. Bez tam visi tie aktīvā dzīvesveida piekritēji, kas šo dienu bija nolēmuši pavadīt Biķernieku slēpošanas trasē, iepazinās ar jaunu sporta veidu, novērtēja to kā ļoti skatāmu, dinamisku un interesantu," pēc sacensībām teica Latvijas triatlona federācijas prezidents Vilnis Priedītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!