Foto: RIA Novosti/Scanpix
Par spīti nupat novembra izskaņā neveiksmīgi aizvadītam Eiropas čempionātam A divīzijā, Latvijas vīriešu kērlinga izlase veikusi kāpumu pasaules rangā.

Piektdien publicētajā rangā Latvija atrodama 16.vietā, kas, salīdzinot ar pavasarī publicēto rangu, ir kāpums par vienu pozīciju. Latviešu kērlingistu rēķinā šobrīd ir 120 punkti.

Tikmēr pirmajā trijniekā lielas izmaiņas nav notikušas - pirmo vietu joprojām ieņem olimpiskā čempione Kanāda, kam seko Eiropas čempione Zviedrija un Skotijas/Lielbritānijas komanda.

Savukārt sieviešu rangā Latvija ar iekrātiem 146 punktiem saglabājusi 15.vietu, kamēr arī šajā rangā līdere ir olimpiskā čempione Kanāda, kurai seko Zviedrija un Šveice, kas nupat triumfēja Eiropas čempionātā.

Kā zināms, gan Latvijas vīriešu, gan sieviešu izlases zaudēja vietu Eiropas čempionāta A divīzijā un nākamgad sacentīsies divīziju zemāk.

Abos rangos atrodamas kopumā 54 valstis.

Savukārt pirmo reizi publicētajā jaukto komandu reitingā Latvijas kērlingisti atrodami 21.pozīcijā, kamēr līdervienība ir Šveice.

Tikmēr Latvijas ratiņkrēslu kērlinga valstsvienība jaunākajā rangā veikusi kāpumu par divām vietām un nu ieņem 14.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!