Foto: Publicitātes foto

Mājinieki Arvis Liepiņš un Anda Muižniece svētdien izcīnīja trešās vietas Vietlavā notikušā Latvijas čempionāta distanču slēpošanā otrā posma sacensībās brīvajā stilā, kurā vienlaikus arī tika dalīti FIS kategorijas punkti.

Vīru konkurencē uzvaru 15 kilometru distancē izcīnīja kanādietis Kevins Sando, kamēr otrais bija viņa tautietis Endijs Šīldss. Tikmēr trešais bija Liepiņš, no uzvarētāja atpaliekot par vienu minūti un 6,5 sekundēm.

Par sasniegto Liepiņš nopelnīja 65,46 FIS kategorijas punktus, kas ir viņa personiskais rekords šajā distancē. Tikmēr Indulis Bikše bija piektais ar 73,88 punktiem.

Pirmo desmitnieku tikmēr noslēdza Kārlis Vanags (101,33 FIS punkti) un Juris Damškalns (111,70 FIS punkti).

Tikmēr dāmu konkurencē desmit kilometru distancē triumfēja kanādietes Sendrīna Brauna un Alisone Maršala, kamēr Muižniece, no uzvarētājas atpaliekot par vienu minūti un 50,4 sekundēm, bija trešā un tika pie 144,24 FIS raudzes punktiem.

Kopumā finišēja 14 sportistes, no kurām 12 bija latvietes.

Jau vēstīts, ka sestdien Jānis Paipals un Anda Muižniece izcīnīja ceturtās vietas sprinta sacensībās klasiskajā stilā.

Slēpotājiem šī bija pēdējā pārbaude pirms pasaules čempionāta, kas jau nākamajā nedēļā sāksies Zviedrijā. Latviju vīriešu konkurencē pārstāvēs Indulis Bikše, kurš šomēnes ieguva 17.vietu pasaules junioru čempionāta desmit kilometru individuālajā distancē, sasniedzot Latvijas visu laiku augstāko rezultātu, Soču olimpietis Jānis Paipals, biatlonists Roberts Slotiņš, šosezon biatlonā spēkus izmēģinājušais Arvis Liepiņš, ziemas orientierists Raivo Kivlenieks, kā arī Artūrs Ivanovs un Pāvels Ribakovs. Savukārt dāmu konkurencē Latviju pārstāvēs Anda Muižniece, pieredzējusī Laima Klauža, biatlonistes karjeru noslēgusī Inga Paškovska un talantīgā Vineta Pētersone.

Pirmajā Latvijas čempionāta posmā distanču slēpošanā desmit kilometru distancē brīvajā stilā uzvarēja Oskars Muižnieks. Tikmēr dāmām piecos kilometros brīvajā stilā ātrākā bija lietuviete un bijušā Latvijas biatlonista Ilmāra Briča sieva Diāna Rasimovičūte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!