Foto: F64

Pazīstamais ASV kalnu slēpotājs Bode Millers šosezon sacensībās tomēr neatgriezīsies, izvēloties tā vietā labāk sagatavoties 2014.gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm.

Līdz ar to 35 gadus vecais Millers, kuram nesenākā ceļgala operācija tika veikta pagājušā gada februārī, izlaidīs arī nākamajā mēnesī paredzēto pasaules čempionātu.

Kopš 1997.gada, kad nopelniem bagātākais amerikāņu kalnu slēpotājs vīriešu konkurencē debitēja Pasaules kausa sacensībās, viņš nav izlaidis nevienu sacīkšu seriāla sezonu.

"Man ir smagi pieņemt šādu lēmumu, tomēr, ja skatos uz savām iespējām nākamgad, šādu soli spert kļūst vieglāk," izteicies Millers, kurš uzskata, ka viņa ceļgals nākamajā sezonā būs labākajā iespējamā kondīcijā kopš tā savainošanas 2001.gadā.

"Esmu motivēts nākamgad paveikt lielas lietas, jo zinu, ka Sočos startēšu savās pēdējās olimpiskajās spēlēs," piebildis sportists.

Millers iepriekš divas reizes kļuvis par Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju - 2005. un 2008.gadā. Tāpat viņš ticis pie četrām pasaules čempionātu zelta medaļām un vienas sudraba godalgas. Savukārt olimpiskajās spēlēs Millers 2010.gadā Vankūverā kļuva par čempionu superkombinācijā, bet vēl viņa īpašumā ir trīs sudraba un viena bronzas godalga.

Iepriekšējā sezonā amerikānis bija spiests sezonu beigt priekšlaicīgi kreisā ceļgala savainojuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!