Phjončhanā ar oficiālu atklāšanas ceremoniju ir iesākta olimpiskā ciemata celtniecība, kas 2018. gada ziemas olimpiskajās un paralimpiskjās spēlēs uzņems vairāk kā 5300 sportistu, vēsta ārzemju mediji.

Pamatakmens ielikšanā piedalījās 2018. gada Olimpiādes orgkomitejas priekšsēdētājs Jan-ho Čo un Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) koordinācijas komisijas vadītāja Gunila Lindberga.

Projektu pilnībā finansē privāti investori. Tā izmaksas tiek lēstas uz 153 miljoniem eiro, un celtniecības darbus plānots pabeigt 2017. gada septembrī, nepilnu pusgadu pirms spēļu atklāšanas.

Ciematā būs astoņas pamatēkas un tur mitināsies lielākoties kalnu slēpošanas sacensību dalībnieki, jo ciemats atrodas Jonpjonas kalnu slēpošanas centra tuvumā.

"Mēs gribam, lai sportisti šai ciematā jūtas kā mājās, kur var atpūsties un satikties ar citiem atlētiem no visas pasaules," saka Jan-ho Čo. "Pēc spēļu beigām šim kompleksam paredzēta liela nozīme reģiona attīstībā un mēs sagaidām, ka tas palīdzēs attīstīt tūrisma industriju."

Pēc spēļu beigām olimpiskā ciemata māju apartamenti tiks pārdoti un attīstītāji cer par to ieņemt 7,6 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!