Foto: AFP/Scanpix
2018. gada Phjončhanas olimpisko un paralimpisko spēļu rīkotāji ir prezentējuši savus talismanus - balto tīģeri Sohrangu un Himalaju melno lāci Bandabi.

Abi dzīvnieki nāk no korejiešu mitoloģijas un ir cieši saistīti ar nācijas kultūru un folkloru, talismanu prezentācijā Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK) skaidroja spēļu rīkotāji. Tīģeris un lācis "ir aizrautīgi, priecīgi, entuziasma pilni un viņiem patīk aizraut publiku".

Baltais tīģeris, kas būs olimpisko spēļu talismans, korejiešu kultūrā tiek uzskatīts par svēto sargu, bet viņa krāsa saistīta ar ziemas sportu un ledu. Tīģera vārdam "Soohrang" korejiešu valodā ir daudz nozīmju - "Sooho" nozīmē arī "aizsardzība", bet "rang" ir vārda "tīģeris" daļa, kā arī ar to apzīmē tradicionālo Gangvonas provinces mūziku, kur atrodas Phjončhanas pilsēta.

Paralimpisko spēļu talismans Himalaju melnais lācis ir Gangvonas provinces simboliskais dzīvnieks, kas iemieso "spēcīgu gribu un drosmi". Lāča vārds "Bandabi" ir saliktenis no "bandal"- "pusmēness", kāds redzams uz šo lāču krūtīm, un "bi", kas apzīmē spēļu svinēšanu.

Oficiālā abu talismanu "debija" notiks 2016. gada Riodežaneiro spēļu laikā Phjončhanas spēļu mājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!