Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā biatlonā 15 kilometru masu starta distancē vīriešiem svētdien uzvaru izcīnīja Ēmils Hegle Svensens no Norvēģijas, kurš ir arī kopvērtējuma līderis.

Pieļaujot divas kļūdas šaušanās, Svensens distances noslēgumā par 6,3 sekundēm apsteidza bez kļūdām šāvušo vācieti Andrēasu Birnbaheru.

Savukārt 17,8 sekundes uzvarētājam zaudēja krievs Jevgēņijs Garaničevs, kurš arī kļūdījās divas reizes.

Tikmēr viens no šīs sezonas labākajiem biatlonistiem francūzis Martēns Furkads šoreiz finišēja piektajā vietā.

Kā ziņots, no Latvijas sportistiem šajā posmā startēja vienīgi pieredzējušais Ilmārs Bricis, kurš oficiāli jau ir beidzis profesionālo karjeru un šosezon ir Lietuvas izlases treneris-konsultants. Viņš ceturtdien aizvadītajās desmit kilometru sprinta sacensībās ieņēma 73.vietu.

Kā ziņots, Bricim šī bija trešās individuālās sacensības šosezon. Pārējie Latvijas sportisti šajā posmā nepiedalījās - lielākā daļa startēja Eiropas čempionātā, kas noslēdzās ceturtdien, bet Edgars Piksons treniņnometnē gatavojas sezonas izšķirošajām cīņām.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmajā vietā ar 681 punktu nedaudz nostiprinājās Svendsens, bet viņam 21 punktu tagad zaudē Furkads. Savukārt trešais ar 607 punktiem ir Birnbahers.

No Latvijas sportistiem 70.vietu ar 22 punktiem pašlaik ieņem Andrejs Rastorgujevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!