Foto: Reuters/Scanpix

Polija un Slovākija nolēmušas sadarboties un kopīgi rīkot 2022.gadā paredzētās ziemas olimpiskās spēles, paziņojis Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis.

"Šis jautājums gan vēl jāapspriež ar Slovākijas prezidentu," par ideju rīkot Olimpiādi medijiem sacījis Komorovskis. "Esmu pārliecināts, ka Slovākijas un arī Čehijas prezidenti atbalstīs ideju par spēļu rīkošanu Tatros."

Pagājušā gada oktobrī Polijas un Slovākijas olimpisko komiteju vadītāji kopā ar Krakovas pilsētas domes priekšsēdētāju parakstīja apņemšanās vēstuli par kopīgu 2022.gada Olimpiādes organizēšanu.

Ja sacensību rīkošanas tiesības tiks piešķirtas abām kaimiņvalstīm, tad Polijā varētu risināties snovborda un slēpošanas sacensības, bet Slovākijā - hokeja un kalnu slēpošanas sacīkstes.

Līdz šim neviena no bijušajām komunistiskajām valstīm, kuras iekļautas Eiropas Savienībā (ES), ziemas Olimpiādi nav rīkojušas.

Kā zināms, 2014.gada ziemas olimpiskās spēles notiks Krievijas kūrortpilsētā Sočos un būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas.

Tikmēr 2018.gada Olimpiāde risināsies Dienvidkorejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!