Foto: Publicitātes foto

Somijā, Imatrā, ar sacensībām sprinta distancē sācies Eiropas čempionāts ziemas orientēšanās sportā, kur Latvijas sportistu vidū labākais sniegums Raivo Kivleniekam – izcīnīta 14. vieta, kas ir viens no visu laiku labākajiem Latvijas sportistu rezultātiem kādā no Eiropas čempionāta individuālajām distancēm, informē Latvijas Orientēšanās sporta federācija (LOF).

Raivo Kivlenieks sprinta distanci veica 14 minūtēs un 56 sekundēs, no sacensību uzvarētāja, Krievijas sportista Andreja Lamova atpaliekot vienu minūti. Pēc 2,8 kilometru atzīmes Raivo Kivlenieks atradās 16. pozīcijā, tomēr atlikušajā distances daļā sniegumu uzlaboja, finišējot četrpadsmitais.

Pārējiem Latvijas izlases dalībniekiem neizdevās uzrādīt tik labu sniegumu – Andris Kivlenieks ierindojās 29. vietā, Nauris Raize 33. vietā, bet Nauris Neimanis - 45. vietā, savukārt dāmu konkurencē Līga Valdmane palika bez rezultāta.

Par spīti bažām par sniega trūkumu, laikapstākļi Ukonniemi biatlona stadionā bija piemēroti ziemas orientēšanās sacensībām. Gaisa temperatūra rīta pusē pazeminājās pat līdz -15 grādiem. Sacensību laikā spīdēja saule, nodrošinot labu redzamību gan sacensību skatītājiem, gan sportistiem.

Trešdien, 8. februārī Eiropas čempionāts turpināsies ar sprintu jauniešiem un sprinta stafeti pieaugušajiem, kā arī ar sprintu sāksies pasaules junioru čempionāts ziemas orientēšanās sportā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!