Foto: LETA

Otrdien, 17.aprīlī, Rīgā uz darba sanāksmi ieradīsies Stokholmas Olimpisko spēļu orgkomitejas pārstāvji, kuri ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK), Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), Siguldas novada domes un Siguldas bobsleja un kamaniņu trases pārstāvjiem pārrunās aktuālākos jautājumus par Stokholmas kandidatūru 2026.gada ziemas Olimpisko spēļu rīkošanai, informēja LOK.

Darba tikšanās notiks starptautiskās lidostas "Rīga" VIP centrā, pēc kura turpat plkst.17:00. Pēc tās LOK viceprezidents Einars Fogelis, Izglītības un zinātnes ministra biroja vadītājs Andis Geižāns, Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, Siguldas Bobsleja un kamaniņu trases direktors Dainis Dukurs n Stokholmas delegācijas pārstāvis pastāstīs par to, kas tika pārrunāts.

Stokholmas pilsēta ir pieteikusies kandidēšanai uz 2026.gada ziemas Olimpisko spēļu rīkošanu un šī kandidatūra ir aktuāla Latvijai, jo tā sacensības kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā vēlas aizvadīt Siguldas trasē.

2026.gada ziemas Olimpisko spēļu rīkošanai ir izvirzītas šādas pilsētas Grāca un Šlādminga (Austrija), Kalgari (Kanāda), Milāna, Turīna un Kortīna d'Ampeco (Itālija), Saporo (Japāna), Sjona (Šveice), Erzuruma (Turcija) un Stokholma (Zviedrija).

Mājvieta 2026.gada ziemas Olimpiskajām spēlēm tiks nosaukta 2019.gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!