Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā biatlonā sieviešu sacensībās desmit kilometru iedzīšanā sestdien uzvaru izcīnīja pašreizējā Pasaules kausa kopvērtējuma līdere vāciete Magdalēna Noinere.

Šī slavenajai Noinerei bija jau septītā uzvara šosezon, kā arī 31.panākums Pasaules kausa sacensībās karjerā.

Aizvadītajās sacensībās Noinere, kura pirmajā vietā atradās arī pēc ceturtdien notikušā sprinta, četrās šaušanās pieļāva divas kļūdas un finišā par 36,5 sekundēm apsteidza krievieti Olgu Zaicevu, kura bija nekļūdīga.

Zaiceva sprinta sacensībās ieņēma sesto vietu.

Savukārt trešā finišēja Baltkrievijas biatloniste Darja Domračova, kura sprintā izcīnīja otro vietu, bet iedzīšanā nesašāva divus mērķus. Viņa no Noineres atpalika par 51,4 sekundēm.

Kā ziņots, Latvijas sportistes šajā Pasaules kausa posmā nestartē.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijā ar 816 punktiem vēl vairāk nostiprinājās Noinere, bet no viņas par 75 punktiem atpaliek Domračova. Savukārt trešo pozīciju ar 651 punktu saglabāja norvēģiete Tūra Bergere, kura iedzīšanas sacensībās finišēja ceturtajā vietā.

Bergere kopvērtējumā par diviem punktiem apsteidz Zaicevu, bet vēl par diviem punktiem mazāk ir pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējai Kaisai Mekereinenai no Somijas, kura sestdien izcīnīja piekto vietu.

Posma turpinājumā sestdien notiks arī iedzīšanas sacensības vīriešiem, kurās Latvijas sportisti nepiedalīsies, bet svētdien biatlonisti sacentīsies masu starta distancēs.

Pasaules kausā šosezon risināsies deviņi posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!