Foto: AFI
Slēpošanas maratonā "Apkārt Alaukstam", kas notiks 5. februārī Vecpiebalgā, piedalīsies arī Latvijā populārie biatlonisti Oļegs Maļuhins un Raivis Zīmelis, informē rīkotāji.

"Apkārt Alaukstam" paredzētas trīs distances - 42 km maratona distance, 15 km Tautas slēpojums un bērnu distance "Mini Alauksts".

Šis būs O.Maļuhina otrais starts tradīcijām bagātajā slēpojumā "Apkārt Alaukstam". "15 km garo Tautas distanci var noslēpot ikviens ar sportiskām aktivitātēm kaut cik saistīts cilvēks, arī 42 km nav nekas neiespējams, ja tam gatavojas pāris mēnešus iepriekš, trenējoties pa vienai stundai trīs vai četras reizes nedēļā. Tāpēc aicinu ikvienu izvēlēties sev atbilstošo distanci, nospraust mērķi un uz to virzīties," saka Maļuhins.

Šobrīd sacensībām reģistrējušies vairāki simti dalībnieku, un interesi par maratonu izrāda arī ārvalstu distanču slēpošanas komandas, norāda "Apkārt Alaukstam" organizators Kaspars Tupiņš. Organizatori aicina pieteikties arī "Latvijas uzņēmumu kolektīvu komandas, jo 15 km Tautas slēpojuma distancē tiks suminātas gan visatraktīvākā, gan skaita ziņā kuplākā kolektīva komanda".

Slēpošanas maratona "Apkārt Alaukstam" kopējais balvu fonds ir 5500 eiro. Lai veicinātu ne tikai sacensības garu, bet arī brīvdienu slēpotāju interesi piedalīties - katrs 100. vietas ieguvējs 15 km Tautas slēpojuma distancē iegūs 100 EUR naudas balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!