Foto: Publicitātes foto

Norvēģijas pilsētā Lillehammerē notiekošajās Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs veiksmīgi nostartējusi Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka, kura, būdama viena no visjaunākajām, 39 dalībnieču konkurencē 5 kilometru distancē brīvajā stilā ar intervāla startu izcīnīja 21.vietu, informēja Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis

Eiduka apsteidza vienīgo Norvēģijas pārstāvi un arī sudraba medaļas ieguvēju sprintā no Krievijas. Uzvaru izcīnīja krieviete Maija Jakuņina, kas Latvijas slēpotāju apsteidza par 1:24 minūtēm.

Lillehammerē pēdējā individuālajā disciplīnā vidējā distancē ar intervālu startu tika gaidīts, ka mūsējie sasniegs savu augstāko vietu šajās sacensībās. Dalībniekus saraksts tika veidots pēc FIS punktu reitinga, sākumā startējot tiem, kam tas ir sliktāks, bet beigās distancē dodoties labāko reitingu īpašniekiem. Tā kā Patrīcija šosezon FIS sacensībās nebija startējusi, viņa distancē devās ar otro starta numuru.

Eiduka sāka samērā ātrā tempā un pie vienīgās kontrolatzīmes 2,9 km uzrādīja 20.laiku (+48,1 sekunde). Pēdējos divos kilometros latviešu16 gadus vecās slēpotājas temps nedaudz kritās, iegūstot 21.vietu (+1:24,6). Patrīcijas ļoti labo rezultātu demonstrē ne tikai Norvēģijas pārstāves apsteigšana, bet arī sudraba medaļas ieguvējas sprintā krievietes Petrovas, kā arī tādu slēpošanā zināmu valstu kā Vācijas, Ukrainas, Austrijas, Polijas pārstāvju atstāšana aiz muguras. Līdz ar to Patrīcija atkārtoja Raimo Vīganta sprintā sasniegto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!