Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļas nogalē Somijas pilsētā Muonio notikušajās FIS sacensībās distanču slēpošanā samērā veiksmīgi nostartējuši Latvijas pārstāvji. Svētdien 15 kilometru brīvajā stilā ar intervāla startu junioru konkurencē Indulis Bikše izcīnīja 7.vietu, portālam "Delfi" ziņo Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Sestdien 10 kilometru klasiskajā stilā ar intervāla startu Arvis Liepiņš 174 dalībnieku vidū bija 72.vietā, 1 minūti un 51 sekundi zaudējot pazīstamajam kazaham un pasaules čempionātu medaļniekam Aleksejam Poltoraņinam, kurš izcīnīja uzvaru,

Pagājušajās brīvdienās Latvijas distanču slēpošanas līderi Arvis Liepiņš un Indulis Bikše bija devās uz Somiju, kur ar piedalīšanos FIS sacensībās Zviedrijas robežai blakus atrodošajā Muonio ciemā atklāja jauno sezonu. Munio allaž pulcē vairākus vadošos pasaules distanču slēpotājus. Šogad nebija tik daudz titulēto sportistu, bet no tiem, kas bija, noteikti jāmin Aleksejs Poltoraņins, Sočos 4.vietu 15 kilometru klasikā un zeltu komandu sprintā izcīnījušais jaunais soms Ivo Niskanens un viņa komandu sprinta kompanjons un klasiskā stila vecmeistars Sami Jauhojervi, 2011.gada pasaules čempions 15 kilometru klasikā Mati Heikinens.

Pirmajā dienā sprintā klasiskajā stilā kvalifikācijā ātrākais bija 2011.gada pasaules čempionāta finālists Peters Kummels no Igaunijas, kurš 1,3 kilometrus veica 3:08,43 un par 1,34 un 2,65 sekundēm apsteidza somus Matiasu Strandvalu un Āri Lūsua. Mūsu Arvis Liepiņš 170 dalībnieku vidū uzrādīja 59.rezultātu, no Kummela atpaliekot 15 sekundes. Arī pērn Liepiņš minētajam igaunim zaudēja aptuveni tikpat, bet no Poltoraņina šoreiz gan atpalika par piecām sekundēm mazāk. Indulis Bikše bija 5,36 sekundes lēnāks par Arvi un ieņēma 91.vietu. Finālā uzvarēja Lūsua, apsteidzot Strandvalu, bet labākais no igauņiem bija sesto vietu ieguvušais Raido Rankels, kamēr Kummelam tikai 12.vieta.

Otrajā dienā 10 kilometru klasikā, uzrādot laiku 23:25,8, uzvaru svinēja septiņu pasaules kausa posmu uzvarētājs Aleksejs Poltoraņins, kurš par apsteidza somus Ivo Niskanenu un Villi Nousiainenu. Atkal labākie divi no igauņiem bija Raido Rankels un Peters Kummels, kuri no uzvarētāja atpalika 52 un 54 sekundes un ieņēma attiecīgi 14. un 16.vietu. Arvis Liepiņš 174 dalībnieku vidū uzrādīja 72.rezultātu, no uzvarētāja atpaliekot 1:51. Kaut arī vieta nav augsta, tomēr uzrādītais laiks ir ļoti pieklājīgs. Pirmkārt, šogad par minūti mazāk zaudēts Poltoraņinam, kurš uzvarēja arī 2013.gadā, un iegūtie provizoriskie 78,22 FIS punkti šāda sastāva FIS sacensībām ir ļoti atzīstami. Indulis sestdien nestartēja, jo atpūtās un gatavojās svētdienas distancei brīvajā stilā.

15 kilometru distancē U20 junioru konkurencē Bikše no 63 dalībniekiem iekļuva desmitniekā un izcīnīja 7.vietu. Viņš distanci veica 36;30,2 un no uzvarētāja Krievijas sportista Oļega Čestikova atpalika 1:11,4. Tieši par pusminūti ātrāk noslēpoja un ceturto vietu ieguva Lietuvas pārstāvis Stepans Terentjevs, kuram pietrūka piecas sekundes, lai iejauktos krievu sportistu trijniekā. Labākais igaunis Tomass Kollo bija par 24 sekundēm lēnāks nekā mūsu slēpotājs un ieņēma 14.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!