Foto: AFP/Scanpix
Latvijas distanču slēpotājs Indulis Bikše trešdien Somijā, Lahti, pasaules čempionātā 15 kilometru distancē palika ārpus 60 labākajiem, bet triumfēja Ivo Niskanens, atnesot mājiniekiem pirmo zelta medaļu šajā pasaules čempionātā.

Lahti notiekošajā pasaules čempionātā distanču slēpošanā, tramplīnlēkšanā un Ziemeļu divcīņā mājinieki līdz šim bija tikuši tikai pie divām sudraba un divām bronzas medaļām, bet Niskanens beidzot ļāva līksmot somu līdzjutējiem.

15 kilometru distancē ar atsevišķu startu klasiskajā stilā Niskanena laiks bija 36 minūtes un 44 sekundes. Otrais, uzvarētājam zaudējot 17,9 sekundes, bija norvēģis Martins Jonsrūds Sundbī. Savukārt bronzas medaļa tika citām norvēģu sportistam Niklasam Dirhaugam (+31,3 sekundes).

Vienīgais Latvijas pārstāvis šajā distancē bija Bikše, kurš 84 sportistu konkurencē ieņēma 65. vietu. Viņš uzvarētājam zaudēja sešas minūtes un 19,6 sekundes. Dažas stundas pēc sacensībām diskvalifikāciju saņēma polis Jans Antolecs, kas ļāva Bikšem kopvērtējumā pakāpties uz 64. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!