Foto: Publicitātes foto

Pasaules junioru čempionātā slēpošanā, kas norisinās Kazahstānas lielākajā pilsētā Almati, atkal labi nostartējis Indulis Bikše, kurš 20 kilometru skiatlona disciplīnā 76 dalībnieku vidū ieņēma 33.vietu, iegūstot trešo visu laiku augstāko vietu Latvijas pārstāvju vidū, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

No uzvarētāja krieva Alekseja Červotkina Indulis atpalika četras ar pusi minūtes. Pēc pirmā apļa jeb 2,5km Indulis bija starp vadošajiem galvenajā grupā, esot 23.vietā un 6 sekundes aiz līdera, bet otrā apļa vidū jau sāka veidoties nelielas atstarpes, kas pēc diviem apļiem (5km) bija nodalījušas pamatgrupu 25 slēpotāju sastāva, kurā Induļa nebija. Viņš atradās 37.pozīcjā pusminūti aiz līdera. Pusdistancē (10km) uz slēpju maiņu SS "Arkādija" pārstāvis no vadošajiem atpalika divas minūtes, atrodoties pa vidu 14 slēpotāju grupiņai cīņā par 30.-44.vietu. Tikmēr galvgalī bija izveidojies līderu piecinieks ar četriem krieviem un pagājušā gada skiatlona čempionu Eiriku Augdālu no Norvēģijas, bet 13.vietā (+53 sekundes) turējās igaunis Karels Korge.

Slidsoļa daļa iesākās ļoti cerīgi, jo uz 12,5km I.Bikše bija pakāpies uz augšu un atradās sešu slēpotāju grupā no 28.-33.vietai. Turpinājumā notika pavisam nelielas izmaiņas un, slēpojot kopā ar pāris konkurentiem, Indulis līdz pat pēdējā apļa beigām turējās no 30.-34.vietai. Pāris simts metrus pirms finiša sākās cīņas par pozīcijām. Indulim Bikšem izdevās ieņemt 33.vietu, uzvarētājam zaudējot 4:25,6 un nopelnot 157 FIS punktus. Mūsu slēpotājam tikai 11 sekundes pietūka, lai atkal iekļūtu trīsdesmitniekā, toties divas vietas un sešās sekundes aiz madonieša finišēja norvēģu vicečempions 10km slidsolī Matiss Stenshāgens.

Iegūtā vieta ir visu laiku trešā augstākā no Latvijas pārstāvjiem aiz paša trešdien izcīnītas 17.vietas 10km brīvajā stilā un aiz Valta Eiduka 26.vietas 2004.gadā 30km klasikā ar masu startu. Šajā pašā distancē skiatlonā jeb toreiz iedzīšanā 2010.gadā Vācijā Arvis Liepiņš bija 35.vietā, taču uzvarētājam zaudēja par 37 sekundēm mazāk un ieguva arī par 29 labākus FIS punktus nekā Indulis.

Juniorēm 10km (5km+5km) skiatlonā distances pēdējos metros uzvaru nodrošināja norvēģiete Sofija Hustāda, bet abas Latvijas slēpotājas neizgāja uz starta,

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!