Foto: Publicitātes attēli

Latvijas distanču slēpotājs Arvis Liepiņš sestdien ieņēma 85.vietu Pasaules kausa jaunās sezonas otrā posma desmit kilometru distancē brīvajā stilā, turklāt sasniedza karjeras labāko rezultātu FIS punktu ziņā.

Aizvadītajās sacensībās uzvaru izcīnīja krievs Aleksandrs Ļegkovs, kurš distanci veica 21 minūtē un 52,8 sekundēs, bet Liepiņš no viņa atpalika par divām minūtēm un 4,7 sekundēm, kas deva 75,99 FIS punktus.

Otrais šajās sacensībās bija titulētais norvēģis Peters Nurtugs, kurš uzvarētājam zaudēja nepilnas septiņas sekundes, bet vēl par 1,1 sekundi lēnāks bija francūzis Moriss Manifikā.

Līdz šim karjeras labāko rezultātu Liepiņš bija sasniedzis vēl 2010.gada pavasarī, kad desmit kilometros klasiskajā stilā tika pie 80,48 FIS punktiem.

Kopumā sacensībās piedalījās 107 sportisti.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trešajām šīs sezonas sacīkstēm līderpozīciju ar 133 punktiem saglabāja šoreiz 15.vietā finišējušais Aleksejs Poltoraņins no Kazahstānas. Viņam ar 128 punktiem seko Nurtugs, bet vēl par diviem punktiem mazāk ir norvēģim Martinam Junsrūdam Sundbijam.

Tikmēr sievietes sestdien sacentās piecu kilometru distancē brīvajā stilā, ļoti pārliecinošu panākumu izcīnot pašreizējai Pasaules kausa īpašniecei Maritai Bjergenai no Norvēģijas. Uzvarētāja par 22,7 sekundēm apsteidza amerikānieti Kikenu Rendelu, bet vēl par 1,8 sekundēm lēnāka bija Jūlija Čekaļeva no Krievijas.

Kopvērtējumā Bjergena ar 200 punktiem nostiprinājās līderpozīcijā, viņai ar 132 punktiem seko Rendela, bet trešā ar 127 punktiem ir vēl viena norvēģiete Terēsa Juhauga, kura šoreiz palika ceturtā.

Kūsamo posms trīs sacensību dienās notiek pēc "Tour de ski" seriāla principa - piektdien sportisti aizvadīja sprintu klasiskajā stilā, bet sacensības svētdien noslēgs ar iedzīšanu klasiskajā stilā. Uzvaru izcīnīs sportists, kurš būs labākais trīs dienu summā. Liepiņš pēc divām dienām vīriešu konkurencē atrodas 89.vietā starp 104 sportistiem.

Liepiņš Kūsamo startē jau trešo gadu pēc kārtas, bet līdz šim viņš vēl nevienu reizi nav kvalificējies trešajai sacensību dienai - lai to paveiktu, no līdera kopējā laika pēc divām dienām nedrīkst atpalikt par vairāk nekā 15%.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Liepiņš Zviedrijā startēja arī Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā, kurā ieņēma 93.vietu 15 kilometru distancē brīvajā stilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!