Foto: Publicitātes foto

Svētdien ļoti labu rezultātu FIS sacensībās distanču slēpošanā Somijā uzrādīja Latvijas izlases dalībnieks Arvis Liepiņš, kurš 15 kilometru (km) distancē brīvajā stilā ar intervāla startu 148 dalībnieku vidū ieņēma 34.vietu, uzvarētājam, olimpiskajam čempionam 50km distancē, Aleksandram Ļegkovam no Krievijas zaudējot 2 minūtes 41 sekundi un nopelnot 73,76 FIS punktus, kas ir viens no visaugstvērtīgākajiem latviešu sportista rezultātiem, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Vīriešiem 15km distancē uz starta izgāja ļoti daudz dalībnieku – 148 slēpotāji no 16 valstīm, ieskaitot arī Ķīnu un Koreju. Galvenie favorīti, protams, bija Krievijas izlases līderi ar olimpisko čempionu Aleksandru Ļegkovu priekšgalā, kā arī vēl viens olimpiskais čempions Dario Kolonja no Šveices, kurš gan sestdien sprintā neparādīja to labāko ātrumu.

Arvis Liepiņš 15km brīvajā stilā veica 39:18,8 un ieņēma 34.vietu. Viņš no uzvarētāja Aleksandra Ļegkova atpalika 2:41 un nopelnīja 73,76 FIS punktus. Pirmo reizi Arvis kādam no pasaules vadošajiem 15km distancē zaudē mazāk nekā trīs minūtes. Madonietim ir bijuši arī mazāki, t.i., labāki FIS punkti par šiem (piem., 46 un 68 punkti FIS sacensībās Lapinlahti (Somija), 54 punkti FIS sacensībās Priekuļos), bet tie nav bijuši tik augstvērtīgi, kā šie Sāriselkē iegūtie. Labākais no igauņiem Madis Vaikmā bija minūti un 15 sekundes lēnāks nekā Arvis un ierindojās 59.vietā, bet vienīgajam Lietuvas pārstāvim Stepanam Terentjevam 61.vieta.

Vairākkārtējais Olimpisko spēļu un pasaules čempionātu sudraba medaļas ieguvējs Maksims Viļegžaņins atpalika pusminūti un ieņēma trešo vietu, bet trīskārtējais pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs Dario Kolonja palika devītais (+1:15), vēlreiz parādot, ka vēl nav labā formā.

Šajā nedēļas nogalē Kūsamo (Somija) sāksies pasaules kausa pirmais posms, kurā piedalīsies arī Arvis Liepiņš, kurš ar startu Sāriselkē apliecināja, ka ir labā formā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!