Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs nesatraucas, ka neizdevās Eiropas čempionātā tikt uz goda pjedestāla, jo viņš uz ledus dodas, lai gūtu prieku un sajustu enerģiju no publikas.

Kā ziņots, Vasiļjevs Maskavā notiekošajā Eiropas čempionātā pēc trešdien aizvadītās īsās programmas bija trešajā vietā, bet piektdien izvēles slidojumā sasniedza piekto labāko rezultātu un summā atkāpās par vienu pozīciju, paliekot bez goda pjedestāla. Tomēr tāpat šis ir 18 gadus vecā Latvijas sportista labākais rezultāts līdzšinējā karjerā.

Pirms diviem gadiem Latvijai Eiropas čempionāta dāmu sacensībās ceturto vietu izcīnīja Angelīna Kučvaļska.

"Nedomāju par vietām," portāls "goldenskate.com" citē Vasiļjevu. "Slidoju priekam un, lai sajustu enerģiju no publikas. Esmu ļoti priecīgs, ja spēju noslidot tīri, tomēr šoreiz cīnījos ar lēcieniem."

Izvēles slidojumu Vasiļjevs sāka ar diviem trīskāršajiem Akseļiem un tulupu, tomēr četrkāršā tulupa mēģinājumā nācās piedzīvot kritienu. Vēlāk pēc vienas no kombinācijām viņš arī pieļāva nelielu kļūdu piezemēšanās fāzē, tomēr kopumā nostartēja savām spējām atbilstoši un ļoti pārliecinoši.

Neskatoties uz kritienu, Vasiļjevs laboja personīgo rekordu gan izvēles programmā, gan arī summā.

"Mīlu gatavot un strādāju ar savu programmu kā kūku. Sāku ar spēcīgu trīskāršo Akseli, dubulto tulupu un vēl vienu trīskāršo Akseli. Tad man ir izvēle - vai doties pēc ābolu pīrāgu ar ķirsīti tā augšgalā un veikt četrkāršo lēcienu, vai veidot parasti kūku un lekt trīskāršo," savu programmu stāstīja Vasiļjevs, kurš pagaidām vēl nav pilnībā atstrādājis četrkāršo lēcienu.

Summā Vasiļevs tika pie 243,52 punktiem, kas viņa līdzšinējo personīgo rekordu uzlaboja par četriem ar pusi punktiem.

Sacensībās sesto gadu pēc kārtas triumfēja titulētais spānis Havjers Fernadess, kurš nopelnīja 295,55 punktus.

Pērn Eiropas čempionātā Vasiļjevs izcīnīja septīto vietu, bet vēl gadu iepriekš viņš bija 12.pozīcijā. Savukārt iepriekšējos divos pasaules čempionātos daugavpilietis ieņēma 14.vietu, pērn ar to nopelnot ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Kā vēstīts, pārējie Latvijas pārstāvji Eiropas čempionātu aizvadīja neveiksmīgi. Dāmu sacensībās 17 gadus vecā Latvijas pārstāve Diāna Ņikitina, kura arī februārī piedalīsies Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, debitējot šāda līmeņa sacensībās, netika galā ar nervu spriedzi un tika vien pie 36,71 punkta. Noslēgumā viņa īsajā programmā ierindojās 36.vietā starp 39 dalībniecēm, nekvalificējoties sestdien gaidāmajai izvēles programmai, kurā startēs 24 dalībnieces.

Savukārt dejās uz ledu Latviju pārstāvēja Aurēlija Ipolito un Malkolms Džonss, kuri īsajā programmā tika pie 37,47 punktiem, ieņemot priekšpēdējo vietu 30 pāru vidū.

Pašlaik 19 gadus vecā Ipolito ir dzimusi Lielbritānijā, bet viņai ir arī Latvijas pilsonība. Savukārt 23 gadus vecais Džonss ir no Kanādas, taču tā kā Ipolito ir arī Latvijas pase, viņš var piedalīties Eiropas čempionātā.

Jau vēstīts, ka Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994. gada, tomēr februāra sacensībās Latvijai būs viena vieta vīru un dāmu konkurencē.

Pērn Latvijai ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm sievietēm izcīnīja Kučvaļska, kura pasaules čempionātā ieņēma 22.vietu, taču šosezon viņa cīnās ar veselības likstām un sportistes rezultāti bijuši ļoti vāji, kamēr otra Latvijas pārstāve Ņikitina pieaugušo sacensībās debitējusi veiksmīgi un pagaidām aizvada labu sezonu, kas Latvijas Slidošanas asociācija (LSA) valdei decembra vidū lika dot priekšroku tieši Ņikitinai.

Tikmēr Kučvaļska valsts delegācijas sastāvā tiks iekļauta kā rezerviste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!