Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas jaunais šorttreka sportists Roberto Puķītis sestdien Monreālā izcīnīja 17.vietu Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensībās 500 metru distancē.

Šo distanci latvietis uzsāka jau piektdien, kad priekšsacīkšu kārtā savā skrējienā palika trešais un pārcēlās uz gandarījuma sacensībām.

Pirmajā gandarījuma sacensību kārtā Puķītis savā skrējienā uzvarēja ar laiku 42,036 sekundes, ceturtdaļfinālā bija otrais ar laiku 41,655 sekundes, bet izšķirošajā - pusfināla - kārtā finišēja pēc 41,233 sekundēm, kas viņam savā skrējienā ļāva ieņemt otro vietu un liedza sasniegt distances ceturtdaļfinālu.

Latvietis tika klasificēts kopējās ieskaites 17.vietā - uzreiz aiz ceturtdaļfināla dalībnieku robežas.

Pasaules kausa kopvērtējumā šajā distancē Puķītis ar 281 punktu ieņem 27.vietu.

Dalību posmā latvietis noslēgs svētdien, kad sacentīsies 1000 metru distancē. Tajā viņš piektdien pārvarēja pirmās divas pamatsacensību kārtas un sasniedza ceturtdaļfinālu.

Pasaules kausa kopvērtējumā šajā distancē Puķītis ar 119 punktiem pašlaik ieņem 40.vietu.

Puķītis februārī debitēja olimpiskajās spēlēs, kad Sočos 1500 metru distancē tika līdz pusfinālam un ieņēma 15.vietu. Savukārt vēl pirms tam viņš tika līdz superfinālam Eiropas čempionātā, izcīnot septīto vietu, bet absolūtajā vērtējumā bija devītais.

Kopumā šosezon notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!