Foto: F64

Latvijas jaunais šorttreka sportists Roberto Puķītis svētdien guva vienu no saviem lielākajiem panākumiem līdzšinējā karjerā, Monreālā izcīnot septīto vietu Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensībās 1000 metru distancē.

Dalību šīs distances sacensībās latvietis sāka piektdien, kad pirmajās divās pamatsacensību kārtās savos skrējienos bija otrais ātrākais un tika pie automātiskas vietas ceturtdaļfinālā.

Svētdien savā ceturtdaļfināla skrējienā Puķītis ar laiku minūte un 41,170 sekundes vēlreiz izcīnīja otro vietu un iekļuva pusfinālā, bet tajā, finišējot pēc minūtes un 25,278 sekundēm, ierindojās ceturtajā pozīcijā četru sportistu konkurencē.

Pusfinālā uzrādītais laiks Puķītim šajā distancē ir karjeras personiskais rekords.

Līdz ar to latvietis sacensības noslēdza ar startu B finālā, kur sīvā cīņā ieņēma trešo vietu, uzrādot laiku minūte un 27,885 sekundes un apsteidzot vienu no konkurentiem, kurš tika diskvalificēts. Distances summā Puķītis tika klasificēts septītajā vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā šajā distancē Puķītis ar 2740 punktiem ieņem 16.vietu.

Kā ziņots, sestdien Puķītis izcīnīja 17.vietu 500 metru distancē, tiekot līdz gandarījuma sacensību pusfinālam.

Pasaules kausa kopvērtējumā šajā distancē Puķītis ar 281 punktu ieņem 34.vietu.

Puķītim decembrī apritēs vien 20 gadi.

Puķītis februārī debitēja olimpiskajās spēlēs, kad Sočos 1500 metru distancē tika līdz pusfinālam un ieņēma 15.vietu. Savukārt vēl pirms tam viņš tika līdz superfinālam Eiropas čempionātā, izcīnot septīto vietu, bet absolūtajā vērtējumā bija devītais.

Kopumā šosezon notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!