Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas šorttreka sportists Roberto Puķītis svētdien Nīderlandē izcīnīja devīto vietu Eiropas čempionāta 1000 metru distancē.

Savā ceturtdaļfināla slidojumā latvietis palika trešajā vietā, otrās vietas ieguvējam zaudējot vien 0,083 sekundes. Pie dalības distances pusfinālā tika katra slidojuma pirmo divu vietu ieguvēji.

Puķītis sacentās vienā ceturtdaļfināla slidojumā ar nopelniem bagāto Krievijas pārstāvi Viktoru Anu.

Šis latvieša sasniegtais rezultāts ir labākais no Latvijas sportistu iespētā šajā čempionātā. Pārējās distancēs Latvijas pārstāvji izcīnīja vietas trešajā un ceturtajā desmitā.

Pirms tam piektdien šajā distancē Puķītis savā priekšsacīkšu skrējienā bija ātrākais, kas viņam automātiski ļāva sasniegt ceturtdaļfinālu.

Absolūtajā ieskaitē Roberts Zvejnieks ieņēma 25.vietu, Puķītis sekoja 28.pozīcijā, bet Kārlis Krūzbergs ierindojās 34.vietā starp 46 sportistiem.

Sievietēm absolūtajā ieskaitē Evita Krievāne ieņēma 25.vietu, bet Marta Paševica ierindojās 33.pozīcijā 36 sportistu konkurencē.

Vīriem absolūtajā ieskaitē uzvarēja Sjinke Knegts no Nīderlandes, kurš uzvarēja divās distancēs, bet pārējās zelta medaļas izcīnīja Ans un Vladislavs Bikanovs no Izraēlas. Dāmām par absolūto čempioni kļuva Elise Kristija no Lielbritānijas, kura arī uzvarēja divās distancēs, bet pārējās divas zelta medaļas izcīnīja Sofija Prosvirnova no Krievijas un Patrīcija Mališevska no Polijas.

Abās stafetes sacensībās zelta medaļas izcīnīja Krievijas sportisti.

Pērn Puķītim Eiropas meistarsacīkstēs 1500 metros izdevās izcīnīt negaidīti augsto ceturto vietu, turklāt viņš kvalificējās startam 3000 metru superfināla distancē, kur bija septītais, bet kopējā vērtējumā palika devītajā vietā.

Pašlaik 20 gadus vecais Puķītis pērn februārī debitēja olimpiskajās spēlēs, kad Sočos 1500 metru distancē tika līdz pusfinālam un ieņēma 15.vietu.

Līdz šim augstākos sasniegumus Eiropas čempionātos sasniedzis pašreizējais ātrslidotājs Haralds Silovs, kurš ir divkārtējs Eiropas absolūtais čempions un vienreiz bijis otrais, kā arī vairākas reizes kāpis arī uz augstākā pakāpiena individuālajās distancēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!