Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas jaunais šorttreka sportists Roberts Zvejnieks sestdien izcīnīja 12.vietu Japānā notiekošā pasaules čempionāta 500 metru distancē.

No diviem Latvijas šorttrekistiem 500 metru distancē priekšsacīkstes piektdien pārvarēja tikai Zvejnieks, kurš pēc tam pamatsacensībās savā skrējienā bija otrais, nopelnot tiesības sestdien piedalīties šīs distances ceturtdaļfinālā, kurā sestdien savā skrējienā bija trešais un neieguva tiesības sacensties pusfinālā.

Tikmēr Tomass Bakevics sākotnēji nespēja tikt tālāk par priekšsacīkšu kārtu, tāpēc sestdien piedalījās reitinga sacensībās, kur savā skrējienā uzvarēja, noslēguma kopvērtējumā ierindojoties 40.vietā.

Savukārt 1500 metros Zvejnieks un Bakevics savos pirmajos skrējienos bija trešie, kas viņiem ļāva sasniegt ceturtdaļfinālu. Tajā latviešiem vairs neklājās tik veiksmīgi, kas lika palikt ārpus to sportistu skaita, kuri kvalificējās pusfinālam. Taču sestdien viņi sacentās reitinga sacensībās, lai noskaidrotu galīgo vietu izkārtojumu, savos skrējienos ieņemot attiecīgi otro un ceturto pozīciju. Noslēguma ieskaitē Zvejnieks ierindojās 26.vietā, bet Bakevics tika klasificēts 32.pozīcijā

Zvejnieks arī 1000 metru distancē veiksmīgi pārvarēja priekšsacīkstes, taču pamatsacensību pirmajā kārtā nespēja sasniegt ceturtdaļfinālu, tāpēc viņš - tāpat kā Bakevics - svētdien piedalīsies šīs disciplīnas reitinga sacensībās.

Zvejnieks un Bakevics ir vienīgie Latvijas pārstāvji Osakā notiekošajā pasaules čempionātā junioriem. Absolūtajā kopvērtējumā pirms pēdējās disciplīnas Zvejnieks pašlaik ieņem 21.vietu, bet Bakevics atrodams 37.pozīcijā starp 76 sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!