Foto: AFP/Scanpix
Latvijas jaunais šorttreka sportists Roberts Zvejnieks svētdien ierindojās 20.vietā Japānā notikušā pasaules čempionāta 1000 metru distancē.

Zvejniekam iepriekš bija izdevies veiksmīgi pārvarēt šīs distances priekšsacīkstes, taču pamatsacensību pirmajā kārtā viņš nespēja sasniegt ceturtdaļfinālu. Līdz ar to latvietim bija jāpiedalās reitinga sacensībās, kuru ceturtdaļfināla kārtā viņš savā skrējienā bija pirmais, kas 1000 metru distancē viņu klasificēja 20.vietā.

Šīs distances reitinga sacensībās piedalījās arī vēl viens Latvijas jaunais šorttreka sportists Tomass Bakevics, kurš pirms tam nespēja pārvarēt šīs distances priekšsacīkstes, bet reitinga sacensībās savā skrējienā bija trešais, noslēgumā ierindojoties 53.pozīcijā starp 72 atlētiem.

Jau vēstīts, ka sestdien Zvejnieks izcīnīja 12.vietu 500 metru distancē, kamēr Bakevics ierindojās 40.pozīcijā. Savukārt 1500 metros noslēguma ieskaitē Zvejnieks ierindojās 26.vietā, bet Bakevics tika klasificēts 32.pozīcijā

Zvejnieks un Bakevics bija vienīgie Latvijas pārstāvji Osakā notiekošajā pasaules čempionātā junioriem. Absolūtajā kopvērtējumā Zvejnieks ieņēma 19.vietu, bet Bakevics bija atrodams 40.pozīcijā starp 76 sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!