Foto: AP/Scanpix
Spānijas daiļslidotājs Havjers Fernandess sestdien Ķīnā pirmo reizi karjerā tika kronēts par pasaules čempionu.

Pirms tam piektdien notikušajā īsajā programmā Fernandess ar 92,74 punktiem bija otrais, atpaliekot no japāņu zvaigznes Juzuru Hanju, kurš pērn kļuva par olimpisko un pasaules čempionu, par nepilnu pusotru punktu.

Tomēr sestdien notikušajā izvēles programmā Fernandess nopelnīja 181,16 punktus, kas arī šoreiz bija otrais labākais rezultāts, taču summā iegūtie 273,90 punkti ļāva spānim triumfēt pasaules čempionātā.

Gana neveiksmīgi izvēles programmu aizvadīja īsās programmas uzvarētājs Hanju, uzrādot vien trešo rezultātu un summā ar iegūtiem 271,08 punktiem noslīdot uz otro pozīciju. Tikmēr bronzas godalgu sestdien izcīnīja Kazahstānu pārstāvošais Deniss Tens, kurš bija labākais izvēles programmā, bet summā viņš izcīnīja 267,72 punktus.

Fernandess pēdējos trīs gadus triumfējis Eiropas čempionātā, bet pasaules čempionātā viņa labākais sasniegums bija divas bronzas 2013. un 2014.gadā. Tāpat daiļslidotājs kļuvis par pirmo Spānijas sportistu, kuram izdevies kļūt par pasaules čempionu šajā sporta veidā.

Jau vēstīts, ka pirms tam sestdien Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska izcīnīja 16.vietu pasaules čempionātā, kas ir valsts visu laiku labākais sasniegums.

Savukārt Latvijas pāris Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis trešdien īsajā programmā ierindojās noslēdzošajā 29.vietā un brīvajai dejai nekvalificējās.

Kā zināms, 16 gadus vecā Kučvaļska šogad izcīnīja augsto septīto vietu Stokholmā notikušajā Eiropas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!