Foto: AP/Scanpix
Divkārtējam Pasaules kausa uzvarētājam, norvēģu kalnu slēpotājam Akselam Lundam Svindālam šī sezona, visticamāk, būs jāizlaiž, jo nedēļu pirms Pasaules kausa izcīņas sākuma treniņnometnē Austrijā, spēlējot futbolu, viņš guvis smagu kājas traumu, vēsta Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) mediji.

Svindālam pārrauta Ahileja cīpsla un tas var pārvilkt svītru visai viņa sezonai. Sportists tika nogādāts Insbrukas slimnīcā, kur viņam stundu pēc diagnozes noteikšanas jau tika izdarīta operācija.

"Visa komanda devāmies īsā iesildīšanās skrējienā, pēc tam nedaudz žonglējām un sākām spēlēt futbolu," stāsta 31 gadu vecais norvēģu sportists. "Pēkšņi sajutu, ka man it kā kāds būtu spēcīgi iesitis pa kāju un uzreiz sapratu, ka kaut kas nav kārtībā. Ļoti nepatīkama trauma un īpaši nepiemērotā laikā, jo tūlīt jāsākas jaunajai sezonai. Bet kas noticis, noticis. Pagaidām nav zināms, cik ilgu laiku paņems rehabilitācija, taču es esmu gatavs tam, ka tā būs ilga."

Norvēģijas izlases ārsts jau norādījis, ka Svindāls, visticamāk, nevarēs piedalīties pasaules čempionātā, kas nākamā gada februārī notiks Kolorādo, ASV.

"Akselam nākamo nedēļu laikā ir ļoti uzmanīgi jātrenējas, un viņš diez vai būs gatavs atkal slēpot tuvāko trīs četru mēnešu laikā," Norvēģijas slēpošanas izlases izplatītajā preses relīzē citēts komandas ārsts Marks Jakobs Štrauss.

Jaunā Pasaules kausa sezona kalnu slēpošanā sāksies 24.oktobrī Soldenā, Austrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!