Foto: AFP/Scanpix/LETA
Polijas tramplīnlēcējs Kamils Stohs ceturtdien Insbrukā, Austrijā, uzvarēja prestižās Četru tramplīnu turnejas trešajā posmā, pietuvojoties vēsturiskam šo sacensību sasniegumam.

Divkārtējais olimpiskais čempions Stohs, kurš Četru tramplīnu turnejā uzvarēja arī pērn, izcīnīja trešo panākumu trīs aizvadītajos šīs sezonas turnejas posmos.

Līdz šim tikai vienam tramplīnlēcējam izdevies uzvarēt visos četros vienas sezonas etapos, kad to 2002.gadā paveica norvēģis Svens Hanavalds, savukārt Stohs jau sestdien, kad norisināsies pēdējās turnejas sacensības, šo sasniegumu var atkārtot.

Stohs ceturtdien veica lēcienus 130,0 un 128,5 metru tālumā, nopelnot 270,1 punktu, vēl vairāk palielinot savu pārsvaru turnejas kopvērtējumā, kur tikai katastrofāla neveiksme pēdējā posmā viņam var liegt izcīnīt uzvaru.

Otrais Insbrukā palika norvēģis Daniels Andre Tande, kurš veica 129,5 un 125,0 metrus tālus lēcienus, nopelnot 255,6 punktus, bet trešais ar 253,5 punktiem bija vācietis Andreass Velingers, kurš savos lēcienos bija 133,0 un 126,0 metrus tāls.

Tikmēr neveiksme piemeklēja Stoha līdzšinējo nopietnāko konkurentu Rihardu Freitagu no Vācijas, kurš pirmajā lēcienā piezemējoties nenoturēja līdzsvaru un krita, ieņemot 30.vietu. Lai arī Freitags tika pie iespējas veikt otro lēcienu, viņš to nemaz neveica.

Noslēdzošais posms sestdien gaidāms Austrijas pilsētā Bišhofzofenē.

Stohs gana pārliecinošas uzvaras izcīnīja arī pirmajos divos turnejas etapos Vācijas pilsētās Obersdorfā un Garmišpartenkirhenē, kuri notika attiecīgi sestdien un pirmdien.

Četru tramplīnu turnejas uzvarētājs tiek noteikts, summējot sacensībās izcīnītos punktus. Stoham pēc trim sacensībām ir 833,2 punkti, otrais ar 768,7 punktiem ir Velingers, bet trešo vietu ar 765,7 punktiem ieņem japānis Junširo Kobajaši, kurš ceturtdien bija sestais.

Zīmīgi, ka kopš 2008./2009.sezonas astoņi no deviņiem sportistiem, kuri pēc otrā posma atradušies līderpozīcijā, vēlāk arī uzvarējuši turnejā.

Sacensības tiek vērtētas arī Pasaules kausa kopvērtējumā, kur līderis ar 711 punktiem joprojām ir Freitags, taču Stohs viņam tagad zaudē vairs 88 punktus. Savukārt trešais ar 509 punktiem ir Velingers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!