Foto: handball.lv

Stopiņu NHK komanda svētdien Ludzā veica jaunu ierakstu Latvijas sieviešu handbola vēsturē, kļūstot par pirmajām Latvijas Handbola federācijas (LHF) kausa ieguvējām dāmām.

Finālā divu šīs sezonas Latvijas čempionāta vadošo komandu duelī Stopiņu NHK vienība ar 25:22 (10:9) uzvarēja Dobeles REIR vienību.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar astoņiem vārtiem bija Ivita Asare, kamēr sešas reizes izcēlās Elza Seržante, bet pa pieciem vārtiem guva Lana Nikolajeva un Daina Sergejeva, kura realizēja piecus no sešiem soda metieniem.

Tikmēr Dobeles REIR komandā, kurai LHF kausa izcīņā nevarēja palīdzēt līdere Laura Ņeverovska, rezultatīvākā ar sešiem vārtiem bija Asnate Egle, bet Dinija Purviņa un Elīna Freiberga iemeta pa pieciem vārtiem.

Cīņas sākumā labākas bija Dobeles komandas spēlētājas, kuras desmitajā minūtē panāca 5:2 savā labā, bet vēl pēc tikpat gara spēles nogriežņa bija vadībā ar 7:4. Tomēr pirmā puslaika beigu daļu ļoti labi aizvadīja Stopiņu NHK spēlētājas, līdz pārtraukumam spējot izvirzīties vadībā ar 10:9.

Otrā puslaika sākumā Dobele REIR divas reizes vēl spēja panākt izlīdzinājumu, taču tad Stopiņu NHK komanda veica izrāvienu, gūstot trīs vārtus pēc kārtas. Pretinieces gan nepadevās un nepilnas 13 minūtes pirms beigām spēja samazināt starpību līdz minimumam 18:19, tomēr mača beigās labākas atkal bija pašreizējās Latvijas čempiones no Stopiņiem, piecas minūtes pirms beigām panākot 24:19, atlikušajā laikā droši nosargājot uzvaru.

Jau ziņots, ka sestdien pusfinālos Dobeles REIR ar 38:21 sagrāva Jēkabpils SS komandu, bet Stopiņu NHK ar 30:23 droši uzveica Ludzas "Latgols" handbolistes.

Dāmām LHF kausa izcīņa tika aizvadīta pirmo reizi.

Plkst.15 Ludzā sāksies LHF kausa fināls vīriem, kur tiksies pusfinālā sensācijas sagādājušās "Ogre"/"Miandum" un "Latgols" komandas.

Pusfinālā bija divi pārsteidzoši rezultāti, jo zaudējumus cieta abas "SynotTip" virslīgas augšgala komandas - Rīgas "Celtnieks" ar rezultātu 27:30 piekāpās "Ogre"/"Miandum" handbolistiem, bet valsts čempione Dobeles "Tenax" cīnījās 26:26 ar finālturnīra saimnieci "Latgols", turpinājumā piekāpjoties pēcspēles metienu sērijā.

Ogrēnieši "Celtnieku" nebija pārspējuši pēdējās sešās savstarpējās spēlēs jeb kopš 2015.gada septembra, kad "Ogre/Miandum" bija pārāka Baltijas līgas spēlē ar 34:30. Tikmēr "Tenax" un "Latgols" neizšķirti spēlēja otrajā mačā pēc kārtas, jo ludzēnieši čempioniem punktu spēja atņemt arī Latvijas čempionātā.

LHF kauss vīriem notiek trešo gadu pēc kārtas un iepriekšējās reizēs finālā bija spēlējušas "Celtnieks" un "Tenax" vienības. Pirmajā kausa izcīņā 2015.gadā izšķirošajā spēlē ar 26:25 triumfēja rīdzinieki, bet pērn "Tenax" revanšējās un guva uzvaru ar rezultātu 28:24.

Sacensību nolikums paredz, ka par LHF kausu izcīna pa četrām labākajām komandām pēc Latvijas čempionāta rezultātiem sezonas vidū. Pusfinālā tikās pirmā ar trešo komandu un otrā ar ceturto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!