Foto: EPA/LETA
Talantīgais Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs pēc ceturtdien notikušās īsās programmas junioru "Grand Prix" Polijas posmā ieņem augsto trešo vietu.

Īsajā programmā Vasiļjevs nopelnīja 69,40 punktus. Tikmēr pirmajā vietā ar 75,16 punktiem atrodas japānis Sota Jamamoto, bet otro pozīciju ieņem Romāns Sadovskis no Kanādas, kuram 71,13 punkti.

Turpinājumā sestdien Latvijas sportists veiks izvēles programmu.

Jau vēstīts, Latvijas jaunā daiļslidotāja Diāna Ņikitina ceturtdien īsajā programmā nopelnīja 49,01 punktu, kas viņai šobrīd dod augsto sesto vietu. Tikmēr pirmajā vietā ar 61,04 punktiem atrodas krieviete Poļina Curskaja.

Turpinājumā piektdien Ņikitina aizvadīs sacensības izvēles programmā.

Šajā sezonā pēc gada pārtraukuma viens no junioru "Grand Prix" posmiem atgriezās Rīgā, kurā vietēji sportisti guva salīdzinoši labus rezultātus. Visveiksmīgākais bija talantīgais Vasiļjevs, kurš, uzstādot jaunu personisko rekordu (135,76 punkti), izcīnīja otro vietu. Tikmēr meiteņu sacensībās vissekmīgāk no Latvijas startēja tobrīd 14 gadus vecā Ņikitina, kura ierindojās 12.vietā.

Šajā sezonā sacensību seriālā līdz oktobrim būs septiņi posmi, savukārt pēc tam labākos sportistus sagaidīs starts finālposmā, kas decembrī risināsies Spānijā.

Finālposmam katrā disciplīnā kvalificēsies seši sportisti, kuri septiņos posmos būs iekrājuši visvairāk punktu. No Latvijas sportistiem pēc pirmajiem četriem posmiem zēnu konkurencē Vasiļjevs ar 13 punktiem ieņem septīto vietu, bet starp meitenēm labākā ir Ņikitina, kura, lai arī nav nopelnījusi punktus, ieņem 39.pozīciju.

Sezonā katrs sportists piedalās divās sacensībās, līdz ar to šis posms Vasiļjevam ir izšķirošais cīņā par iekļūšanu finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!