Foto: Publicitātes foto
Komanda "JKK/Staša-Šaršūne" pirmskvalifikācijas turnīrā izcīnījusi tiesības pārstāvēt Latviju olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā sieviešu komandām, kas Pilzenē, Čehijā, risināsies šā gada decembrī.

Lai noskaidrotu spēcīgāko sieviešu kērlinga komandu, kura pārstāvēs olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, tika rīkots Latvijas pirmskvalifikācijas turnīrs, un uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešamas tikai trīs spēles.

Pēdējo četru sezonu laikā sporta kluba OB komanda "Nicoll/Regža" un komanda "JKK/Staša-Šaršūne" turnīros bija nopelnījušas vienādu punktu skaitu, līdz ar to bija nepieciešams aizvadīt pirmskvalifikācijas turnīrs, lai noskaidrotu spēcīgāko komandu, kas pārstāvēs Latviju cīņā par pēdējām divām vietām uz 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Korejā. Turnīrs ilga līdz vienas komandas trim uzvarām.

Pirmajā spēlē cīņa līdz spēles pārtraukumam norisinājās saspringti, ar nelielu rezultāta starpību 2:1 priekšā bija "Nicoll/Regža", kurai pēc pārtraukuma izdevās nozagt vēl vienu punktu. Tas lika "JKK/Staša-Šaršūne" sasparoties un jau septītajā endā pirmo reizi spēlē tika iegūta vadība ar 4:3. Pretiniecēm, nespējot izmantot pēdējā akmens tiesības, "JKK/Staša-Šaršūne" pārsvaru palielināja un, ejot devītajā endā, bija vadībā ar 6:3. "Nicoll/Regža" tā arī neizdevās apturēt pretinieku izrāvienu, zaudējot vēl četrus punktus devītajā endā un visā spēle ar 3:10.

Otro spēli "Nicoll/Regža" uzsāka neveiksmīgi, jo ar pēdējā akmens tiesībām pirmajā endā ļāva pretiniecēm nozagt divus punktus. Tas neietekmēja komandas sniegumu, pārtraukumā aizejot ar divu punktu pārsvaru 6:4. Tomēr tā pat kā pirmajā spēlē, "JKK/Staša-Šaršūne" komandai izdevās spēles gaitu lauzt sev par labu, gala rezultātā uzvarot arī otro spēli ar 12:8.

Trešā spēle noteica vai "Nicoll/Regža" spēs atgūties pēc dieviem zaudējumiem un turpināt sēriju par uzvaru turnīrā. Tomēr iegūtais viens punkts pirmajā endā nedeva vēlamo rezultātu, jo jau pēc sešiem endiem "Nicoll/Regža" komanda atradās iedzinējos ar 1:6.

Septītajā endā iegūtie trīs punkti viņām deva vēl cerību uz uzvaru šajā spēlē, bet "JKK/Staša-Šaršūne" komanda, nospēlējot pacietīgi un "nonullējot" nākošos divus endus, ielika pamatus uzvarai arī šajā spēlē. Desmitajā endā rezultātam pieliekot vēl vienu punktu, JKK/Staša-Šaršūnes komanda pārspēja pretinieces ar 7:4.

Čehijā "JKK/Staša-Šaršūne" komanda sacentīsies ar Vācijas, Čehijas, Dānijas, Itālijas, Ķīnas, Somijas un Norvēģijas izlasēm.

"JKK/Staša-Šaršūne" komandu pārstāv Iveta Staša-Šaršūne, Ieva Krusta, Santa Blumberga, Evelīna Barone, Zanda Bikše, treneris Normunds Šaršūns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!