Foto: Itar-Tass/Scanpix
Titulētā daiļslidošanas trenere Tamāra Moskvina, kura iepriekš izteicās, ka pēc Soču olimpiskajām spēlēm aizies no sporta, tomēr nolēmusi šo darbu turpināt, ziņo Krievijas Daiļslidošanas federācija.

Viens no iemesliem, kāpēc Moskvina turpinās trenera darbu ir tas, kas viņas audzēkņi Juko Kavaguti un Aleksandrs Smirnovs nevarēja piedalīties Soču Olimpiādē.

"Kopā ar Juko Kavaguti un Aleksandru Smirnovu plānojām piedalīties Soču olimpiskajās spēlēs un izcīnīt medaļas, taču radās neparedzēti apstākļi, kas pilnībā mainīja situāciju," federācijas mājas lapā izteikusies Moskvina. "Sportisti ne tikai nevarēja piedalīties Olimpiādē, ilgu laiku Aleknsadrs nedrīkstēja pat slidot. Līdz ar to pāra sportiskās ambīcijas palika nepiepildītas. Tagad viņi ir atveseļojušies, bet treneris savus mācekļus nepamet, ja viņi vēlas turpināt trenēties un strādāt. Dzīvē viss mainās un es esmu pietiekami jauna garā, lai truli nesekotu teiktajam."

"Gribu dot Juko un Aleksandram iespēju parādīt tās programmas, ko mēs ar horeogrāfu Pjotru Černišovu izveidojām speciāli olimpiskajām spēlēm un kas saņēma augstu speciālistu novērtējumu, taču tās netika parādītas un neviens tās pa īstam nav redzējis," piebilst trenere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!