Foto: AFP/Scanpix
Titulētajiem kalnu slēpotājiem Tedam Ligetijam un Akselam Lundam Svindālam veselības problēmu dēļ šī sezona ir noslēgusies priekšlaicīgi.

Amerikānim Ligetijam ir nepieciešama muguras operācija, bet norvēģim Svindālam ir izoperēts ceļgals.

Pieckārtējais pasaules čempions Ligetijs šosezon piedalījies vien piecās Pasaules kausa sacensībās, jo viņam traucējušas sāpes kreisajā kājā un mugurā. Tagad izrādījies, ka kalnu slēpotājam nepieciešama muguras nervu operācija.

"Diemžēl kopš sezonas pirmajām sacensībām Zeldenā man sāpes kreisajā kājā nav ļāvušas parādīt to sniegumu, kādā vēlos startēt. Tagad ir skaidrs, ka nepieciešama operācija problēmas likvidēšanai, kas nozīmē, ka sezona man ir beigusies," otrdien paziņoja amerikānis.

Pērn janvārī Ligetijs guva ceļgala saišu traumu, taču šosezon spēja atgriezties trasē, tomēr pie lieliem panākumiem netika, labāko rezultātu sasniedzot sezonas sākumā, kad bija piektais milzu slalomā Zeldenā.

Veselības problēmu dēļ Ligetijs februārī Sanktmoricā, Šveicē, nevarēs aizstāvēt pasaules čempiona titulu milzu slalomā, kuru viņš ieguvis trīs iepriekšējās planētas meistarsacīkstēs.

"Ceru, ka atgriezīšos stiprāks un ātrāks. Iepriekš man tika veiktas pretsāpju injekcijas, taču tās nepalīdzēja," piebilda Ligetijs, kurš ir 2006. gada Turīnas olimpiskais čempions kombinācijā, bet 2014. gadā Soču olimpiādē triumfēja milzu slalomā.

Pēdējo reizi Ligetijs, kurš Pasaules kausa sacensībās karjerā svinējis 25 uzvaras, startēja 18. decembrī, taču nepabeidza Pasaules kausa milzu slaloma sacensības Itālijā, jo izbrauca no trases.

Tikmēr citam pieckārtējam pasaules čempionam un 2010. gada olimpiskajam čempionam supergigantā Svindālam jau veikta meniska operācija.

"Labā ziņa ir tā, ka pastāv teicamas izredzes, ka nākamajā ziemā viss būs daudz labāk nekā šosezon. Sliktā ziņa ir tā, ka esmu atpakaļ uz kruķiem un šoseziem vairs nestartēšu," atklājis 34 gadus vecais Svindāls, kuram arī pagājušā sezona beidzās priekšlaikus.

Pērn gada sākumā Svindāls piedzīvoja kritienu Pasaules kausa izcīņas sacensībās Kicbīeles trasē, Austrijā, kas tiek uzskatīta par vienu no bīstamākajām pasaulē. Svindāls tobrīd bija Pasaules kausa kopvērtējuma līderis, taču nobrauciena sacīkstēs piedzīvotajā kritienā sarāva ceļgala krusteniskās saites.

Sacensību apritē Svindāls atgriezās tikai decembra sākumā, Valdizērā, Francijā, izcīnot otro vietu Pasaules kausa posmā supergigantā, bet nobraucienā finišējot trešajā pozīcijā. Savukārt decembra vidū Itālijā viņš nobraucienā bija arī otrais.

Šosezon Pasaules kausa kopvērtējuma līderis ir iepriekšējo četru gadu uzvarētājs Marsels Hiršers no Austrijas, kurš ticis pie 973 punktiem. Viņam ar 692 punktiem seko norvēģis Henriks Kristofešens, bet trešais ar 629 punktiem ir francūzis Aleksis Pinturo. Tikmēr Svindāls ar 220 punktiem ieņem 11. vietu, bet Ligetijs ar 71 punktu atrodas tikai 63. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!