Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa izcīņas septītā posma biatlonā 12,5 kilometru iedzīšanas distancē vīriešiem sestdien uzvaru izcīnīja Vācijas sportists Ārnds Peifers.

Pēc ceturtdien notikušā sprinta Peifers atradās otrajā vietā, tomēr iedzīšanā viņš sašāva visus 20 mērķus, izcīnot uzvaru.

Otro vietu izcīnīja Ēmils Hegle Svendsens no Norvēģijas, kurš sprintā ieņēma trešo vietu, bet iedzīšanā pieļāva divas kļūdas. Viņš uzvarētājam zaudēja 31,2 sekundes.

Tikmēr trešajā vietā finišēja sprinta sacensību uzvarētājs krievs Jevgēņijs Garaničevs, kurš iedzīšanā kļūdījās divas reizes un no Peifera atpalika par 36,3 sekundēm.

Latvijas sportisti iedzīšanas sacensībām nebija kvalificējušies.

No Latvijas sportistiem šajā posmā startēja vienīgi pieredzējušais Ilmārs Bricis, kurš oficiāli jau ir beidzis profesionālo karjeru un šosezon ir Lietuvas izlases treneris-konsultants. Viņš sprinta sacensībās ieņēma 73.vietu.

Kā ziņots, Bricim šī bija trešās individuālās sacensības šosezon. Pārējie Latvijas sportisti šajā posmā nepiedalās - lielākā daļa startēja Eiropas čempionātā, kas noslēdzās ceturtdien, bet Edgars Piksons treniņnometnē gatavojas sezonas izšķirošajām cīņām.

Pasaules kausa kopvērtējumā uz pirmo vietu ar 621 punktu pakāpās Svendsens, bet viņam tikai vienu punktu zaudē francūzis Martēns Furkads, kurš šoreiz finišēja ceturtajā vietā. Savukārt trešais ar 553 punktiem ir 11.pozīcijā finišējušais Vācijas sportists Andrēass Birnbahers.

No Latvijas sportistiem 70.vietu ar 22 punktiem pašlaik ieņem Andrejs Rastorgujevs.

Posms noslēgsies svētdien, kad biatlonisti sacentīsies masu starta distancēs, kurām neviens Latvijas sportists nav kvalificējies.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausā šosezon risināsies deviņi posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!