AHL komandas Manitobas "Moose" hokejists Herberts Vasiļjevs traumas dēļ nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs, ceturtdien telefonsarunā apliecināja Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.
"Bezcerīgi," tā situāciju komentēja Lipmans. "Viņam trauma ir ļoti nopietna un Olimpiādē viņš nespēlēs."

Traumu Vasiļjevs guva AHL čempionāta spēlē ar Kvebekas "Ciatdeles", kas viņam bija pēdējā pirms Olimpiādes. Latvijas hokejists savainojumu guva astoņas minūtes līdz spēles beigām kādā no sadursmēm. Sacensībā Vasiļjevs guva arī vienus vārtus, taču viņa vienība piekāpās ar 2:3.

Lipmans tāpat pavēstīja, ka Latvijas izlases galvenais treneris Kurts Lindstrēms vēl nav paziņojis galīgo komandas sastāvu uz olimpisko spēļu priekšsacīkšu turnīru. Tas kļūs zināms rīt, dienu pirms pirmās Latvijas izlases spēles turnīrā.

Olimpisko spēļu priekšsacīkšu turnīrā Latvijas izlase 9.februārī tiksies ar Austriju, dienu vēlāk spēlēs ar Slovākiju, bet 12.februārī aizvadīs spēli ar Vāciju. Pamatturnīrā iekļūs tikai grupas uzvarētāji.

Pagaidām turnīram ir pieteikti:

vārtsargi: Artūrs Irbe, Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis;

aizsargi: Viktors Ignatjevs, Rodrigo Laviņš, Atvars Tribuncovs, Igors Bondarevs, Oļegs Sorokins;

uzbrucēji: Aigars Cipruss, Harijs Vītoliņš, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Kerčs, Vjačeslavs Fanduļs, Aleksandrs Beļavskis, Grigorijs Panteļejevs, Aleksandrs Semjonovs, Aleksandrs Ņiživijs, Aleksandrs Macijevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!