Slavenā šveiciešu kalnu slēpotāja Lara Guta piektdien Sanktmoricā treniņbraucienā piedzīvoja kritienu un pārrāva ceļgala krusteniskās saites, kā rezultātā viņai sezona ir beigusies.

Patlaban 25 gadus vecā Guta gatavojās pasaules čempionāta kombinācijas sacensību slaloma disciplīnai, bet treniņā piedzīvoja kritienu un ar helikopteru tika nogādāta slimnīcā.

Pēc slimnīcā veiktajām pārbaudēm Šveices komanda paziņoja, ka Gutai pārrautas kreisās kājas ceļgala priekšējās krusteniskās saites, kā arī bojāts menisks.

"Gutai sezona ir beigusies," ziņu aģentūra AFP citē Šveices komandas pārstāvi.

"Viņa ir viesnīcā un apsver nākamos soļus. Tas nav galīgi steidzami, nav nepieciešams uzreiz taisīt operāciju," teica Šveices komandas ārsts Valters Feijs.

Par čempioni tika kronēta Gutas tautiete Vendija Holdenere, kura aiz sevis atstāja vēl vienu šveicieti Mišelu Hīzinu un austrieti Mihaēlu Kirhgaseri.

"Ļoti žēl Gutas. Tas bija ļoti nepatīkami. Viņa ir favorīte uz medaļām un mūsu komandas līdere. Turēšu īkšķus par veiksmīgu rehabilitāciju un cerēšu, ka viņa drīz atgriezīsies trasē," teica Hīzina.

Līdz ar smago savainojumu Gutai Pasaules kausa sezona ir beigusies, tādējādi reālākā pretendente uz Lielo kristāla globusu ir amerikāniete Mikaela Šifrina.

"Man kaklā saskrēja kamols, kā uzzināju par Gutas traumu. Novēlu viņai ātru atveseļošanos," tviterī rakstīja Šifrina.

Guta pēc kombinācijas nobrauciena disciplīnas ieņēma trešo vietu, bet otrdien viņa izcīnīja bronzas medaļu supergigantā

Guta ar 1023 punktiem ir Pasaules kausa vicelīdere, Šifrinai zaudējot 180 punktus. Savukārt trešajā vietā esošā Sofija Godžija Šifrinai zaudē 414 punktus.

Guta pērn ieguva Lielo kristāla globusu. Tāpat viņas kontā ir 2014.gada Soču olimpisko spēļu bronzas medaļa nobraucienā, kā arī trīs sudraba un divas bronzas godalgas pasaules čempionātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!