Baltijas kausa trešajā posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās Pihē Somijā un ko rīko Latvijas Slēpošanas savienība (LSS), milzu slalomā vīriešiem, pateicoties pirmajā braucienā iekrātajam pārsvaram, pirmo vietu nosargāja Kristaps Zvejnieks, kam bija pietuvojies labākais Igaunijas pārstāvis, Vorens Kamings Smits. Tikmēr sievietēm pārliecinoša uzvara Leldei Gasūnai, kura trešajā disciplīnā šogad beidzot tika ne tikai pie uzvaras, bet arī pirmās godalgotās vietas, informē Latvijas Slēpošanas savienība (LSS).

Otrajā sacensību dienā milzu slalomā, kas bija trešā disciplīna un kur bija jāizbrauc 29 vārti, vīru konkurencē jau pirmajā braucienā pussekundes pārsvaru pār tuvāko sekotāju Soču Olimpisko spēļu 45.vietas ieguvēju Vorenu Kamingu Smitu no Igaunijas iekrāja Kristaps Zvejnieks, bet 0,66 sekundes lēnāk nobrauca un trešo rezultātu uzrādīja Roberts Rode. Otrajā braucienā Zvejnieks bija trešais, bet pirmajā braucienā iekrātais pārsvars bija pietiekošs, lai Kristaps nosargātu pirmo vietu un uzvarētu milzu slalomā Baltijas kausā piekto gadu pēc kārtas. Vorens Smits, uzrādot labāko laiku otrajā braucienā, Kristapam pietuvojās, bet augstāk par otro vietu netika (+0,32 s), nopelnot igauņiem pirmo godalgu pieaugušo grupā.

Pēc izstāšanās slaloma braucienā un līdz ar to palikšanas bez rezultāta superkombinācijā sportisko niknumu jau pirmajā braucienā parādīja Lelde Gasūna, kas ar stabili ātrāko laiku pieteica nopietnas pretenzijas uz uzvaru. Viņa par 1,2 sekundēm apsteidza Lieni Bondari un 1,46 sekundēm Agnesi Āboltiņu, bet vēl 0,12 sekundes lēnāka bija Leldes māsa Evelīna Gasūna, tādējādi saasinot cīņu par otro un trešo vietu. Arī otro braucienu Lelde veica stabili visātrāk un ar 2,6 sekunžu pārsvaru izcīnīja uzvaru, aizstāvot pagājušā gada titulu, taču šogad iegūstot pagaidām tikai pirmo godalgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!