Foto: AFP/Scanpix/LETA
Starptautiskā slēpošanas federācija (FIS) trešdien spēcīgā vēja un lietavu dēļ bija spiesta atcelt prestižā distanču slēpošanas seriāla "Tour de Ski" sprinta sacensības, kas bija ieplānotas Vācijā, Obersdorfā.

Obersdorfā notiekošajā "Tour de Ski" ceturtajā posmā dāmām un vīriem bija plānots veikt sprinta sacensības. Sievietes paspēja aizvadīt kvalifikācijas sacensības, tāpat atlases sacensības uzsāka vairāki vīri, tomēr tad rīkotāji drošības dēļ sacensības apturēja un vēlāk atcēla. Distancē mētājās nolauzti koku zari, sākās spēcīgs lietus, zibeņoja, bet spēcīgajā vējā neizturēja vairāki reklāmas plakāti, aizlidojot pa gaisu.

Kā norāda rīkotāji, sacensības netiks pārceltas uz citu dienu, tādējādi "Tour de Ski" septiņu paredzēto sacensību vietā būs seši posmi.

Mist! 😡 Keine Langlauf-Rennen heute in @oberstdorf - warum?
Schaut selbst ...@sportschau @BRsport @Schlickenrieder @jack_scorner #TourDeSki pic.twitter.com/i6Txsp2oHF

— julia büchler (@JulesNewsNews) January 3, 2018



Quand le sapin est déraciné, le fondeur rentre au bercail 🌲💨
Sprint d'Obertsdorf annulé #TourDeSki #TempêteEleanor
📹 Paolo Riva pic.twitter.com/T4FLum4xpW

— Simon Dos Santos (@SimonDSantos) January 3, 2018



Aika toimintaa tänään #TDSfi naisten aika-ajossa. Mainosaidat lenteli ja Pärmäkoskea meinasi osua jättimäinen "arpakuutio" lähtösuoralla. Ihmisvahingoilta kai kuitenkin, onneksi, vältyttiin. #hiihto pic.twitter.com/cohuIwHd4u

— Jussi Valli (@ripsmooth) January 3, 2018


"Tour de Ski" seriālā otro reizi pēc kārtas piedalās arī Latvijas vadošais distanču slēpotājs Indulis Bikše, kurš pēc trim posmiem kopvērtējumā ir 73.vietā starp 77 dalībniekiem, kuri turpina sacensības.

Sestdien sprintā brīvajā stilā Bikše ieņēma 79. vietu, tobrīd apsteigdams 15 konkurentus. Sasniegtais rezultāts latvietim deva 102,28 FIS kategorijas punktus. Svētdien 15 kilometru distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu latvietis bija 83.pozīcijā un tika pie 106,84 FIS kategorijas punktiem, bet pirmdien 15 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā viņš ieņēma 73.vietu, nopelnot 108,02 FIS kategorijas punktus.

"Tour de Ski" kopvērtējumā vadībā pēc trim etapiem ir šveicietis Dario Kolonja, kuram 22,6 sekundes zaudē pagājušās sezonas tūres uzvarētājs Sergejs Ustjugovs no Krievijas, bet par 55,5 sekundēm atpaliek viņa tautietis Aleksandrs Boļšunovs. Tikmēr Bikše no līdera atpaliek astoņas minūtes un 30,1 sekundi.

Pasaules kausa kopvērtējumā, kur tiek rēķināti arī "Tour de Ski" izcīnītie punkti, pārliecinošs līderis ar 752 punktiem joprojām ir norvēģis Juhaness Klēbo, otro vietu ar 513 punktiem ieņem Boļšunovs, bet trešais ar 504 punktiem ir Ustjugovs.

Klēbo šosezon uzvarējis septiņās Pasaules kausa sacensībās, tomēr viņš visu uzmanību velta gatavošanās procesam Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, tāpēc izlēmis izlaist "Tour de Ski" seriālu.

Tikmēr dāmām līdere pēc trim posmiem ir norvēģiete Ingvilda Ūstberga, kura par 32,8 sekundēm apsteidz savu tautieti Heidi Vengu, bet trešā ir amerikāniete Džesika Diginsa, kura zaudē jau vienu minūti un 26,9 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm Ūstbergai ir 640 punkti, bet otrā ar 630 punktiem ir Venga. Pirmdien līderpozīciju zaudēja 610 punktus guvusī zviedriete Šarlote Kalla, kura arī izlēmusi "Tour de Ski" nepiedalīties, jo galvenais ir sekmīgi sagatavoties olimpiskajām spēlēm.

Slēpošanas seriāls turpināsies ceturtdien, kad būs masu starts brīvajā stilā, bet sestdien dalībnieki sacentīsies masu startā klasiskajā stilā. Savukārt sacensības noslēgsies svētdien ar deviņu kilometru posmu, kurā pēdējie trīs kilometri jāveic pret kalnu pa kalnu slēpošanas trasi.

Lai Bikše varētu turpināt sacensības, viņam būs jānoturas laika limitā - intervāla starta distancēs labākajiem nedrīkstēs zaudēt 15% laika, sprintā 20%, bet masu starta etapos nedrīkstēs tikt apdzīts par apli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!