Foto: EPA/LETA
Par Latvijas kausa ieguvējiem kalnu slēpošanas slaloma sacensībās svētdien Siguldā kļuva Žaks un Žanete Gedras.

Svētdien slalomā norisinājās pa divām sacensībām. Kungu konkurencē abās uzvarēja Žaks Gedra. Pirmajās sacensībās viņš divu braucienu summā par 1,58 sekundēm apsteidza Robertu Brišku, par to iegūdams 74,65 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktus. Tikmēr Briška ieguva 95,92 FIS punktus, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās baltkrievs Vlads Zverniks.

Šajās sacensībās abos braucienos veiksmīgi līdz finišam tika 15 sportisti.

Gedra uzvarēja arī otrajās vīriešu sacensībās, tuvāko sekotāju Dāvi Zvejnieku apsteidzot par apaļu sekundi un par to iegūstot 76,18 FIS punktus. Zvejnieks tikmēr ieguva 89,89 punktus, bet trešais bija Briška (107,72 FIS punkti).

Šoreiz abus braucienus spēja veikt tikai 11 kalnu slēpotāji.

Arī dāmām abās sacensībās labākā bija Žanete Gedra. Pirmajās no tām viņa par 4,17 sekundēm apsteidza Artu Irbi, par to iegūstot 76,85 FIS punktus, bet tuvākā sekotāja tika pie 130,99 punktiem. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena tikmēr stājās Agnese Sakoviča (159,55 FIS punkti. Sievietēm līdz finišam tika tika septiņas kalnu slēpotājas.

Otrajās slaloma sacensībās Žanete Gedra divu braucienu summā par 0,89 sekundēm apsteidza Evelīnu Gasūnu, tikdama pie 80,94 FIS punktiem. Savukārt Gasūna tika pie 92,55 FIS punktiem, kamēr trešā bija Irbe, iekrādama 134,30 FIS punktus. Šajās sacensībās abus braucienus pilnvērtīgi arī veica septiņas sievietes.

Janvāra beigās norisinājās pirmais Latvijas kausa posms, kur milzu slalomā uzvarēja Žaks Gedra un Lelde Gasūna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!