Foto: Publicitātes foto

Latvijas labākie kalnu slēpotāji Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna sestdien izcīnīja uzvaras Somijā notiekošajās FIS kategorijas sacensībās slalomā, kuras organizē Latvijas Slēpošanas savienība (LSS).

Vīru sacensībās Zvejnieks pēc pirmā brauciena atradās trešajā vietā, bet otrajā uzrādīja ceturto rezultātu, tomēr ar to bija pietiekami, lai izrautu uzvaru, par 0,05 sekundēm apsteidzot somu Maksu Lūko.

Sasniegtais rezultāts Zvejniekam deva 18,38 FIS kategorijas punktus.

Pārējie Latvijas sportisti uzrādīja ievērojami zemākus rezultātus. Toms Sarkanis bija 20.pozīcijā, tiekot pie 62,58 FIS punktiem, bet Žaks Gedra bija pozīciju zemāk, saņemot 65,18 FIS punktus. Vēl Daniels Fogelis un Roberts Briška ierindojās attiecīgi 23. un 24.vietā, kas deva 70,23 un 74,73 FIS punktus, bet Elvis Opmanis palika 27.vietā starp 28 finišējušajiem sportistiem un nopelnīja 99,20 FIS raudzes punktus.

Tikmēr Gasūna otro dienu pēc kārtas guva uzvaru dāmu sacensībās, turklāt sasniedza labākos rezultātus abos braucienos. Viņa par 2,21 sekundi apsteidza somieti Rīku Honkanenu, saņemot 31,64 FIS punktus.

No latvietēm piekto un sesto vietu ieņēma attiecīgi Liene Bondare un Evelīna Gasūna, kurām bija 57,03 un 61,09 FIS punkti, bet Elizabete Liene Šterna, Katrīna Kupča, Odrija Baldiņa un Marta Kunce palika pēdējās četrās vietās starp 15 finišējušajām dalībniecēm.

Zīmīgi, ka 24 gadus vecā Gasūna bija vecākā kalnu slēpotāja sacensībās.

Jau vēstīts, ka pirms tam Somijā tika aizvadītas Baltijas kausa sacensības. Otrdien supergigantā uzvaru izcīnīja Roberts Rode, bet superkombinācijā labākais bija Kristaps Zvejnieks. Tikmēr dāmām supergigantā uzvaru svinēja Agnese Āboltiņa, kurai izdevās gūt panākumu arī superkombinācijā.

Savukārt trešdien notikušajās milzu slaloma sacensībās uzvaru izcīnīja Zvejnieks, kamēr dāmām labākā bija Gasūna. Piektdien Baltijas kauss noslēdzās ar slalomu, kas vienlaicīgi bija arī FIS sacensības, Gasūnai uzvarot dāmu konkurencē, bet Kristapam Zvejniekam paliekot otrajam starp vīriem.

Svētdien tiks aizvadītas vēl vienas FIS kategorijas sacensības slalomā.

Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Igaunijas un Lietuvas kolēģiem Baltijas kausu kalnu slēpošanā Somijas ziemeļos rīkoja jau kopš 2009.gada, taču iepriekšējo sešu reižu mājvietā Suomutunturos šoreiz Baltijas kauss nenorisinājās, jo bija pārcelts uz citu Somijas ziemeļu ciematu Pihi, kas ir pazīstama FIS sacensību norises vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!