Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien Slovēnijas kalnu ciematā Cerkno notikušajās FIS sacensībās slalomā 81 dalībnieka vidū Latvijas pārstāvis Kristaps Zvejnieks ieguva 5. vietu, zaudējot pussekundi uzvarētājam, 2007. gada pasaules junioru čempionam slalomā, Matičam Skubem no Slovēnijas un nopelnot 14,29 FIS punktus, portālu "Delfi" informēja Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Viņš norāda, ka tas ir Zvejnieka labākais rezultāts šajā sezonā.

75 dalībnieku konkurencē ceturtdien Zvejnieks ieguva 6. vietu, uzvarētājam itālim Federiko Liberatorem zaudējot 1,23 sekundes.

Gatavojoties startam šo svētdien Pasaules kausa posmā Kicbīlē, Latvijas izlases kalnu slēpotājs Zvejnieks izmēģināja spēkus, piedaloties ceturtdien un piektdien FIS sacensībās, kas norisinājās Slovēnijas austrumos esošajā klanu ciematā Cerkno.

Mārupietim konkurenci sastādīja daži pasaules kausa un Eiropas kausa posmos startējošie un arī trīsdesmitniekā iekļūstošie kalnu slēpotāji. Pirmajā dienā uz starta izgāja 81 dalībnieks, pārstāvot pamatā Slovēniju, Itāliju, Austriju un Balkānu reģionu. Kopumā piedalījās kalnu slēpotāji no 20 valstīm, ieskaitot arī tādas tālas valstis kā Čīle un Austrālija.

Pēc FIS punktu reitinga Zvejnieks ar 9,57 punktiem bija trešais, un mūsu kalnu slēpotājam tika izlozēts 41.numurs, kas deva pirmo starta pozīciju, jo līdz 40.numuram tika piešķirts dāmu konkurencē startējošām dalībniecēm.

Pirmajā braucienā Zvejnieks bija piektais, līderim Fabianam Baheram no Itālijas zaudējot 0,88 sekundes, bet tai pat laikā tikai 0,17 sekundes atpaliekot no trijnieka.

Otrajā braucienā ar 9.rezultātu (+0,65 s) izdevās noturēties piektajā vietā, no uzvarētāja atpaliekot pussekundi. Šāda starpības sarukšana skaidrojama ar to, ka otrajā braucienā ātrākos laikus uzrādīja pamatā aiz Zvejnieka esošie konkurenti, bet divi vadošie pēc pirmā brauciena otrajā bija lēnāki par mūsu kalnu slēpotāju un beigās palika aiz mārupieša.

Uzvarēja pagājušā gada sākumā divas reizes Pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā iekļuvušais slovēnis Matičs Skube (6,27 FIS punktu reitings), kurš nopelnīja 10,49 FIS punktus un kurš tikai par divām sekundes simtdaļām apsteidza savu tautieti Aljazu Dvorņiku, kuram pērn 19. vieta pasaules junioru čempionātā, bet 2013. gadā 2. vieta Eiropas jaunatnes Olimpiskajā festivālā. Kaut arī Zvejnieka iegūtie 14,29 FIS punkti ir desmitais rezultāts karjerā, tomēr tie ir labākie šajā sezonā un jebkurā gadījumā arī augstvērtīgi.

Bācis norādīja, ka piektdien dalībnieku skaits bija nedaudz sarucis, uz starta neizejot arī pirmās dienas uzvarētājam un labākā reitinga īpašniekam Matičam Skubem un viņa tautietim un otrās vietas ieguvējam Dvorņikam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!