Foto: Publicitātes foto

Latvijas izlases dalībnieks kalnu slēpošanā Kristaps Zvejnieks 54 dalībnieku konkurencē izcīnījis pirmo vietu Spindleruv Mlin (Čehija) notikušajā Slovākijas čempionātā milzu slalomā, izcīnot karjeras 14. uzvaru FIS sacensībās un uzrādot karjeras otro labāko rezultātu šajā disciplīnā – 19,28 FIS punkti, portālu "Delfi" informēja Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Dienu iepriekš Čehijas čempionātā milzu slalomā Spindleruv Mlinā Zvejnieks ieņēma 4.vietu, par 2,15 sekundēm piekāpjoties pārliecinošajam uzvarētājam un 23.vietas ieguvējam pasaules čempionātā Krištofam Krizlam no Čehijas, kā arī vēl vienam čeham, Adamam Kocmanam. un austrietim Tristanam Tikatam.

Slovākijas čempionātā, kas norisinājās turpat Čehijas ciematā Spindleruv Mlinā, jo sniega trūkuma dēļ tas tika pārcelts no Slovākijas ciemata Jasnas, piedalījās faktiski tie paši kalnu slēpotāji, kas Čehijas čempionātā, izņemot Krizlu.

Zvejnieks uzvaras pamatus ielika jau pirmajā braucienā, kuru viņš vienīgais veica zem minūtes - 59,78 sekundes. Tuvākais sekotājs Adams Kocmans atpalika 0,66 sekundes. Taču otrajā braucienā Zvejnieks uzrādīja trešo laiku un Kocmanu, kā arī ātrāko otrajā braucienā austrieti Tristanu Tikatu pielaida tuvu - 0,17 un 0,25 sekunžu attālumā.

Nopelnītie 19,28 FIS punkti ir mārupieša otrs labākais rezultāts karjerā šajā disciplīnā.

Otro dienu pēc kārtas divdesmitniekā iekļuva Miks Zvejnieks, kurš otrajā dienā ierindojās divas pozīcijas tālāk - 18.vietā, taču laikā izteiksmē šoreiz uzvarētājam zaudēja par pusotru sekundi mazāk un nopelnīja 59,82 FIS punktus, kas ir viņa trešais labākais rādītājs karjerā.

Slovākijas čempionātā labākos punktus (82,06 FIS punkti) šajā disciplīnā nopelnīja Roberts Briška, kurš no Zvejnieka atpalika 7,82 sekundes un ierindojās 33.vietā.

Tikmēr otro labāko rezultātu karjerā milzu slalomā - 100,84 FIS punkti - uzrādīja 17 gadus jaunā Elīna Nežborte, kura Slovākijas čempionātā ieņēma 31.vietu, uzvarētājai no Čehijas piekāpjoties deviņas ar pusi sekundes.

Nākošās nedēļas otrajā pusē brāļi Zvejnieki dosies uz Poļarniji Zori, lai startētu Krievijas čempionātā slalomā un milzu slalomā, kur visticamāk piedalīsies arī šosezon pasaules kausa posmā slalomā uzvarējušais Aleksandrs Horošilovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!