Foto: F64

Pirms 2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīra Latvijas valstsvienība tomēr neaizvadīs divas pārbaudes spēles, laikrakstam "Diena" sacīja izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

Iepriekš bija plānots, ka Latvijas izlase pirms olimpiskajām spēlēm spēkosies ar Krieviju (8.februārī) un Austriju (10.februārī).

Kā laikrakstam skaidroja Baldonieks, tad spēles atceltas organizatorisku problēmu dēļ. Krieviem esot bijuši sarežģījumi ar tiesnešu nodrošināšanu un sastāva nokomplektēšanu, jo lielākā daļa spēlētāju komandai pievienosies 9.vai 10. februārī.

"Konkrētajā gadījumā mēs neko nevaram iespaidot. Ir jāsamierinās ar radušos situāciju. Atšķirībā no komandām, kurās pārsvarā ir NHL spēlētāji, mums vismaz būs iespēja aizvadīt vairāk koptreniņu," sacīja Latvijas izlases ģenerālmenedžeris.

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmo treniņu pirms Sočiem aizvadīs 1.februārī. Rīga treniņi Toma Kūlena un Kārļa Zirņa vadībā notiks piecas dienas, bet 6.februārī komanda dosies uz olimpisko spēļu norises vietu. Latvijas izlases galvenajam trenerim Tedam Nolanam, kurš ir arī NHL kluba Bufalo "Sabres" treneris, 6. februārī vēl ir spēle Otavā ar "Senators". Nolans ieradīsies Sočos ar NHL spēlētājiem nolīgto reisu, visticamāk, tikai 10. februārī. Kopā ar Nolanu atlidos arī vienīgais Latvijas pārstāvis NHL uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Pirmajā treniņā nebūšot neviens no vārtsargiem, jo Kristers Gudļevskis varētu pievienoties 3.februārī, bet Ervīnam Muštukovam un Edgaram Masaļskim nedēļas nogalē vēl ir spēles klubos.

Latvijas hokeja izlase piedalīsies ceturtajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas, tomēr līdz šim tā ar augstiem rezultātiem nav izcēlusies - 2002.gadā tika izcīnīta devītā vieta, bet 2006. un 2010.gadā latvieši palika pēdējā, 12.pozīcijā. Tāpat Latvijas hokeja izlase piedalījās 1936.gada Olimpiādē, paliekot 13.vietā.

Soču olimpiskajā turnīrā Latvijas hokeja izlase apakšgrupā spēkosies ar Zviedrijas, Čehijas un Šveices valstsvienībām.

Latvijas hokeja izlases sastāvu un spēlētāju statistiku var apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!