Foto: Reuters/Scanpix

Pirmā un trešā trešdaļa "play-off" kārtas mačā ar Šveici Latvijas hokeja valstsvienībai bija labākās Soču olimpisko spēļu turnīrā, uzskata Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis.

Kā ziņots, otrdien notikušajā mačā Latvija pieveica pretiniekus ar rezultātu 3:1, revanšējoties par apakšgrupu turnīrā ciesto neveiksmi. Rezultātu šajā cīņā atklāja tieši Bārtulis.

"Galvenais šajā mačā bija disciplīna. Bija jāiet uz viņu vārtsargu [Jonasu Hilleru], jo zinājām, cik viņš labs," pēc mača stāstīja aizsargs. "Ar katru spēli šajā turnīrā cīnāmies arvien labāk. Pirmā un trešā trešdaļa bija labākās šajā turnīrā. Pēc otrās parunājāmies un trešajā izgājām kā viena ģimene."

"Visi spēlētāji atdeva visus spēkus. Šī ir ļoti liela uzvara Latvijai," priecīgs bija Bārtulis. "Zinām, ka daudzi fani skatījās maču, liels paldies viņiem. Atceramies viņu atbalstu kvalifikācijas turnīrā pagājušajā februārī. Šī ir fantastiska diena."

Ceturtdaļfināla mačā Latvijas izlase trešdien plkst.19 pēc Latvijas laika spēkosies ar Kanādu.

"Spēlēsim tieši tāpat kā šodien, un rīt būs mūsu labākā spēle. Galvenais - atpūsties un atjaunot spēkus," teica Bārtulis.

Visas četras ceturtdaļfināla spēles notiks trešdien. Pusfināli norisināsies 21.februārī, bet cīņas par medaļām notiks 22. un 23.februārī.

Pirmo reizi Latvijas hokeja izlase olimpiskajās spēlēs startēja pirmās brīvvalsts laikā 1936.gadā, kad ierindojās 13.vietā, bet pēc neatkarības atgūšanas tā piedalījusies arī 2002., 2006. un 2010.gada Olimpiādē, vienreiz izcīnot devīto vietu, bet divreiz ieņemot 12.pozīciju. Pirms četriem gadiem Vankūverā Latvijas izlase bija ļoti tuvu iekļūšanai ceturtdaļfinālā, tomēr "play-off" kārtas mačā vien pagarinājumā zaudēja Čehijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!